Spectacole de teatru la TIFF UNLIMITED
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-teatru-la-tiff-unlimited/

Pentru serile în care ai chef de teatru, TIFF Unlimited adună o colecţie de spectacole care te scot din ritm. De săptămâna asta, pot fi văzute „Calul Alb”, un one woman show creat de Ioana Păun, care reface traseul unui personaj controversat, Ioan Ficior, iar de mâine, 7 mai, de la 20.00, „În viitorul apropiat” al lui Cristian Ban vine cu o mulţime de întrebări despre ce ne aşteaptă.

Un articol de Liliana Matei|7 mai 2020

De asemenea, pot fi cumpărate în continuare bilete, de oriunde din lume, pentru „Birdville”, „Colibri”, „153 de secunde”, „Calul alb”.

Iar programul continuă:

O profesoară trece prin cea mai dificilă experiență din viața ei în „Limite” (premiera: 12 mai), în schimb pentru gay-ii din Transilvania, viața e „Bucurie și fericire” (premiera: 14 mai), cât timp tac și nu se arată.

Rămâi conectat la scena independentă din România, de oriunde din lume, și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro.

Program

Joi, 7 mai, 20.00

„În viitorul apropiat”

Regia: Cristian Ban

Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari

Ce vei face mâine?

Ce vei face după ce pleci de aici?

Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Cum vezi viitorul apropiat?

Imposibilitatea de a prevedea ce urmează se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase.

O producție Reactor de creație și experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt.

 

Marți, 12 mai, 20.00

„Limite”

Regie: Radu Apostol

Text: Mihaela Michailov & Radu Apostol

Versuri: Bobi Dumitraș (Fără Zahăr)

Cu: Mihaela Rădescu

Un one-woman show comic și acid despre școala românească.

O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre și care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple. Spectacolul pornește de la acest caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, discrepanțe și încercări de reformare.

O producție a Centrului de Teatru Educațional Replika.

 

Joi, 14 mai, 20.00

„Bucurie și fericire”

Regie: Ándi Gherghe

Text: Székely Csaba

Cu:  Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra şi Szász Réka

Un subiect sensibil: situaţia comunităţii gay din Transilvania. Dar, de fapt, nu e deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate şi să tacă. Şi să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Şi atunci toată lumea este fericită. Spectacolul are subtitrare în limba română.

Un proiect Teatru 3G, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Municipiul Târgu Mureş.

 

23
/10
/21

Pe 23 și 25 octombrie, pianistul Florian Mitrea, unul dintre cei mai apreciați tineri muzicieni de origine română ai momentului, al cărui debut a avut loc pe celebra scenă Carnegie Hall din New York, continuă să ofere publicului o experiență puternică și inedită despre întuneric și speranță: o serie de recitaluri solo care au loc în întuneric în cadrul evenimentului UNSEEN.CONCERT IN THE DARK – singurul eveniment de muzică clasică din România care propune o experiență muzicală cu lumina stinsă atât în sală, cât și pe scenă.

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

22
/10
/21

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță premiera spectacolului Magnificul de Mihai Ispirescu. Regia este semnată de Lucian Sabados, scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu.

19
/10
/21

Patru producții scenice remarcabile, aparținând unor teatre europene de prestigiu au fost invitate în secțiunea dedicată spectacolelor străine în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Național de Teatru.