Spectacole de teatru la TIFF UNLIMITED
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-teatru-la-tiff-unlimited/

Pentru serile în care ai chef de teatru, TIFF Unlimited adună o colecţie de spectacole care te scot din ritm. De săptămâna asta, pot fi văzute „Calul Alb”, un one woman show creat de Ioana Păun, care reface traseul unui personaj controversat, Ioan Ficior, iar de mâine, 7 mai, de la 20.00, „În viitorul apropiat” al lui Cristian Ban vine cu o mulţime de întrebări despre ce ne aşteaptă.

Un articol de Liliana Matei|7 mai 2020

De asemenea, pot fi cumpărate în continuare bilete, de oriunde din lume, pentru „Birdville”, „Colibri”, „153 de secunde”, „Calul alb”.

Iar programul continuă:

O profesoară trece prin cea mai dificilă experiență din viața ei în „Limite” (premiera: 12 mai), în schimb pentru gay-ii din Transilvania, viața e „Bucurie și fericire” (premiera: 14 mai), cât timp tac și nu se arată.

Rămâi conectat la scena independentă din România, de oriunde din lume, și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro.

Program

Joi, 7 mai, 20.00

„În viitorul apropiat”

Regia: Cristian Ban

Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari

Ce vei face mâine?

Ce vei face după ce pleci de aici?

Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Cum vezi viitorul apropiat?

Imposibilitatea de a prevedea ce urmează se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase.

O producție Reactor de creație și experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt.

 

Marți, 12 mai, 20.00

„Limite”

Regie: Radu Apostol

Text: Mihaela Michailov & Radu Apostol

Versuri: Bobi Dumitraș (Fără Zahăr)

Cu: Mihaela Rădescu

Un one-woman show comic și acid despre școala românească.

O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre și care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple. Spectacolul pornește de la acest caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, discrepanțe și încercări de reformare.

O producție a Centrului de Teatru Educațional Replika.

 

Joi, 14 mai, 20.00

„Bucurie și fericire”

Regie: Ándi Gherghe

Text: Székely Csaba

Cu:  Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra şi Szász Réka

Un subiect sensibil: situaţia comunităţii gay din Transilvania. Dar, de fapt, nu e deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate şi să tacă. Şi să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Şi atunci toată lumea este fericită. Spectacolul are subtitrare în limba română.

Un proiect Teatru 3G, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Municipiul Târgu Mureş.

 

24
/09
/20

S-a născut într-o mahala din București, pe 25 septembrie 1913, într-o zi care părea o zi oarecare și a rămas în calendarul culturii române. Acolo s-a jucat, acolo a învățat, acolo a crescut și a ascultat primele forme de muzică pe care le-a cunoscut.

24
/09
/20

Rodica Mandache, István Téglás și Edith Alibec se întâlnesc în „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, un spectacol complex despre nevoia de intimitate și dorința de a controla povestea pe care o lăsăm mai departe celorlalți despre noi înșine.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Pagina 1 din 91712345...102030...Ultima »