Spectacole de teatru la TIFF UNLIMITED
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-teatru-la-tiff-unlimited/

Pentru serile în care ai chef de teatru, TIFF Unlimited adună o colecţie de spectacole care te scot din ritm. De săptămâna asta, pot fi văzute „Calul Alb”, un one woman show creat de Ioana Păun, care reface traseul unui personaj controversat, Ioan Ficior, iar de mâine, 7 mai, de la 20.00, „În viitorul apropiat” al lui Cristian Ban vine cu o mulţime de întrebări despre ce ne aşteaptă.

Un articol de Liliana Matei|7 mai 2020

De asemenea, pot fi cumpărate în continuare bilete, de oriunde din lume, pentru „Birdville”, „Colibri”, „153 de secunde”, „Calul alb”.

Iar programul continuă:

O profesoară trece prin cea mai dificilă experiență din viața ei în „Limite” (premiera: 12 mai), în schimb pentru gay-ii din Transilvania, viața e „Bucurie și fericire” (premiera: 14 mai), cât timp tac și nu se arată.

Rămâi conectat la scena independentă din România, de oriunde din lume, și sprijină-i pe artiștii independenți explorând, în vremuri de distanțare socială, noi moduri de „a te duce” la teatru. Un bilet costă 30 de lei (afișat în $) și poate fi cumpărat în avans accesând fiecare titlu în parte pe unlimited.tiff.ro.

Program

Joi, 7 mai, 20.00

„În viitorul apropiat”

Regia: Cristian Ban

Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari

Ce vei face mâine?

Ce vei face după ce pleci de aici?

Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?

Cum vezi viitorul apropiat?

Imposibilitatea de a prevedea ce urmează se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase.

O producție Reactor de creație și experiment, în parteneriat cu Váróterem Projekt.

 

Marți, 12 mai, 20.00

„Limite”

Regie: Radu Apostol

Text: Mihaela Michailov & Radu Apostol

Versuri: Bobi Dumitraș (Fără Zahăr)

Cu: Mihaela Rădescu

Un one-woman show comic și acid despre școala românească.

O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre și care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple. Spectacolul pornește de la acest caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, discrepanțe și încercări de reformare.

O producție a Centrului de Teatru Educațional Replika.

 

Joi, 14 mai, 20.00

„Bucurie și fericire”

Regie: Ándi Gherghe

Text: Székely Csaba

Cu:  Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra şi Szász Réka

Un subiect sensibil: situaţia comunităţii gay din Transilvania. Dar, de fapt, nu e deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate şi să tacă. Şi să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Şi atunci toată lumea este fericită. Spectacolul are subtitrare în limba română.

Un proiect Teatru 3G, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Municipiul Târgu Mureş.

 

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.