Spectacole de Victor-Ioan Frunză, Vlad Massaci și Ada Lupu, la Excelsior Teen-Fest
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-victor-ioan-frunza-vlad-massaci-si-ada-lupu-la-excelsior-teen-fest/

“Dur”, în regia lui Vlad Massaci, “Romeo şi Julieta”, în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, şi “Hamlet”, montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenţilor, ce se va desfăşura între 30 septembrie şi 8 octombrie în Capitală.

Un articol de Petre Ivan|15 Iunie 2017

Festivalul este organizat de Teatrul Excelsior, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

Inițiat din dorința de a le oferi adolescenților o alternativă la activitățile lor cotidiene și conceput special pentru a răspunde nevoii lor de a se exprima liber, Excelsior Teen-Fest a devenit atât un spațiu creativ nou, cât și o platformă educațională dedicată tinerei generațiI.

Excelsior Teen-Fest a fost recompensat cu Premiul de Excelență oferit de Institutul European Român.

Ediția din acest an se află sub semnul ‘Culturii urbane’, iar din secțiunea oficială fac parte spectacole din Brăila, București, Sibiu și Timișoara.

Selecția este realizată de către criticul de teatru Oana Borș și se axează pe două direcții: spectacole care ating universul de preocupări, probleme, teme de viață ale adolescenților — Teen Attitude și “re-citiri” regizorale ale textelor din marea dramaturgie, care fac parte din programele de studiu ale adolescenților — Reborn Classics.

Suntrack, scenariul și regia, Radu Afrim

În secțiunea Teen Attitude sunt cuprinse spectacolele “Suntrack (În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare)” (scenariul și regia, Radu Afrim / Teatrul “Maria Filotti” Brăila), “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, după un roman de Mark Haddon (regia: Bobi Pricop / Teatrul Național București), “Dur”, după George F. Walkerr (regia Vlad Massaci / Teatrul de Comedie), “20 noiembrie”, după Lars Noren (regia: Eugen Jebeleanu / Teatrul Național “Radu Stanca” Sibiu), “Vandalul”, după Hamish Linklater (regia: Andreea Vulpe/ Unteatru), și “Say it now!”, după un text de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente, în regia lui Marcelino Martin Valiente (Teatrul Național Timișoara).

Secțiunea Reborn Clasic cuprinde spectacolele: “Hamlet”, după William Shakespeare, în traducerea lui Peca Ștefan, regizat de Ada Lupu (Teatrul Național Timișoara), “Romeo și Julieta”, Shakespeare, în regia lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis București), “Pescărușul” de A.P Cehov, un spectacol de Andreea și Andrei Grosu (Teatrul Odeon București), și “Deșteptarea primăverii”, de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache.

Alături de spectacolele ce vor fi prezentate în cadrul Reborn Classic și Teen Attitude, programul celei de-a treia ediții va include numeroase evenimente conexe adresate tinerilor din segmentul de vârstă 14-18 ani: ateliere de creație teatrală coordonate de artiști importanți (secțiunea Teens in the Spotlight), expoziții de fotografie, proiecții de filme și prezentări de carte.

În completarea secțiunilor acestora, anul acesta vor fi incluse și alte activități, menite să exploreze noi paliere ale creativității adolescenților. Totodată, Excelsior Teen-Fest va găzdui anul acesta, în premieră, și câteva spectacole invitate din străinătate, promit organizatorii.

Foto: Excelsior Teen-Fest – facebook

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

Page 1 of 83212345...102030...Last »