Spectacole de Victor-Ioan Frunză, Vlad Massaci și Ada Lupu, la Excelsior Teen-Fest
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-de-victor-ioan-frunza-vlad-massaci-si-ada-lupu-la-excelsior-teen-fest/

„Dur”, în regia lui Vlad Massaci, „Romeo şi Julieta”, în viziunea regizorală a lui Victor Ioan Frunză, şi „Hamlet”, montat de Ada Lupu, se numără printre spectacolele ce vor fi prezentate la Excelsior Teen-Fest, un eveniment de teatru profesionist dedicat adolescenţilor, ce se va desfăşura între 30 septembrie şi 8 octombrie în Capitală.

Un articol de Petre Ivan|15 iunie 2017

Festivalul este organizat de Teatrul Excelsior, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

Inițiat din dorința de a le oferi adolescenților o alternativă la activitățile lor cotidiene și conceput special pentru a răspunde nevoii lor de a se exprima liber, Excelsior Teen-Fest a devenit atât un spațiu creativ nou, cât și o platformă educațională dedicată tinerei generațiI.

Excelsior Teen-Fest a fost recompensat cu Premiul de Excelență oferit de Institutul European Român.

Ediția din acest an se află sub semnul ‘Culturii urbane’, iar din secțiunea oficială fac parte spectacole din Brăila, București, Sibiu și Timișoara.

Selecția este realizată de către criticul de teatru Oana Borș și se axează pe două direcții: spectacole care ating universul de preocupări, probleme, teme de viață ale adolescenților — Teen Attitude și „re-citiri” regizorale ale textelor din marea dramaturgie, care fac parte din programele de studiu ale adolescenților — Reborn Classics.

Suntrack, scenariul și regia, Radu Afrim

În secțiunea Teen Attitude sunt cuprinse spectacolele „Suntrack (În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare)” (scenariul și regia, Radu Afrim / Teatrul „Maria Filotti” Brăila), „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, după un roman de Mark Haddon (regia: Bobi Pricop / Teatrul Național București), „Dur”, după George F. Walkerr (regia Vlad Massaci / Teatrul de Comedie), „20 noiembrie”, după Lars Noren (regia: Eugen Jebeleanu / Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu), „Vandalul”, după Hamish Linklater (regia: Andreea Vulpe/ Unteatru), și „Say it now!”, după un text de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente, în regia lui Marcelino Martin Valiente (Teatrul Național Timișoara).

Secțiunea Reborn Clasic cuprinde spectacolele: „Hamlet”, după William Shakespeare, în traducerea lui Peca Ștefan, regizat de Ada Lupu (Teatrul Național Timișoara), „Romeo și Julieta”, Shakespeare, în regia lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis București), „Pescărușul” de A.P Cehov, un spectacol de Andreea și Andrei Grosu (Teatrul Odeon București), și „Deșteptarea primăverii”, de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache.

Alături de spectacolele ce vor fi prezentate în cadrul Reborn Classic și Teen Attitude, programul celei de-a treia ediții va include numeroase evenimente conexe adresate tinerilor din segmentul de vârstă 14-18 ani: ateliere de creație teatrală coordonate de artiști importanți (secțiunea Teens in the Spotlight), expoziții de fotografie, proiecții de filme și prezentări de carte.

În completarea secțiunilor acestora, anul acesta vor fi incluse și alte activități, menite să exploreze noi paliere ale creativității adolescenților. Totodată, Excelsior Teen-Fest va găzdui anul acesta, în premieră, și câteva spectacole invitate din străinătate, promit organizatorii.

Foto: Excelsior Teen-Fest – facebook

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.