Spectacole-eveniment la sărbătoarea de 20 de ani a Teatrului LUNI de la Green Hours
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-eveniment-la-sarbatoarea-de-20-de-ani-a-teatrului-luni-de-la-green-hours/

Între 28 noiembrie şi 4 decembrie 2017, Teatrul LUNI de la Green Hours este în sărbătoare. La aniversarea celor 20 de ani ai primului teatru independent din România, publicul este aşteptat, în Calea Victoriei 120, cu spectacole-eveniment ce reunesc artişti din generaţii diferite ale scenei contemporane.

Un articol de Petre Ivan|23 Noiembrie 2017

 

În prima zi aniversară, pe 28 noiembrie, de la ora 20.00, Teatrul LUNI ii invită pe iubitorii teatrului la Piazzolla 21g. După texte de Jorge Luis Borges, Laura Esquivel și Alain de Botton, producția Centrului de Teatru Educațional Replika, special invitată, este coordonată de Mihaela Rădescu și Radu Apostol.

Spectacolul, o călătorie muzicală în Buenos Aires, este dedicat memoriei muzicianului de scenă Dorina Crişan Rusu. Personalitatea artistică a Dorinei a marcat puternic viaţa teatrului românesc. A lucrat cu regizori de prestigiu – Victor Ioan Frunză, Cătălina Buzoianu, Andrei Şerban – și a compus și interpretat splendide partituri în spectacole recunoscute ale celor mai importante teatre din România.

Dorina Crisan Rusu

A fost unul dintre primii artiști mainstream activi în zona independentă. Și-a adus contribuția creativă directă la numeroase producții ale Teatrului LUNI. Între acestea, Dorina a compus și interpretat live muzica pentru impresionantul one-woman-show Mihaela Rădescu – Alcool Amar…Amor. Protagonistă în Piazzolla 21g, Mihaela va fi acompaniată de excelentul Trio Elite: Cristian Balaș (vioară), Florin Mitrea (violoncel) și Mădălina Florescu (pian).

Pe 29 noiembrie, de la ora 20.00, Teatrul LUNI și Lia Bugnar vă așteaptă la o nouă premieră STĂ SĂ PLOUĂ. Spectacolul a fost prezentat publicului pentru prima dată în 2006. După 11 ani, spectatori de atunci și de acum sunt invitați să îl (re)vadă, într-o nouă distribuție. Talentul tinerilor actori Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian garantează succesul de public al textului scris și regizat de Lia Bugnar.

Tot în 29 noiembrie, de la ora 22.00, este programat spectacolul Colibri de Garret Jon Groenveld, produs de Doctor’s Studio. Jucat și regizat de Daniel Popa, spectacolul este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care “o oglindă nu este o oglindă și o fereastră nu e o fereastră”. Daniel Popa trece de unul singur prin experiența călăului ajuns victimă, însoțit îndeaproape de ochiul vigilent al lui Big Brother, interpretat aici de The Voice Irina Margareta Nistor. Cu piesa Colibri, dramaturgul american Garret Jon Groenveld a câştigat The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

Conceput special pentru aniversarea Teatrului LUNI, spectacolul-inventar de texte ale dramaturgului Peca Ștefan Invent/(-)ar [Pk] îi are ca protagoniști pe Laurențiu Bănescu și pe autor.

Pentru că reprezentația din 30 octombrie este sold out, Teatrul LUNI a anunțat deja prelungirea cu o zi a sărbătorii de 20 de ani. Astfel, în 4 decembrie, sunt programate încă două reprezentații, consecutive, ale ‘inventarului‘ Peca Ștefan & Laurențiu Bănescu. Performance party-ul durează 60 min. și este adresat unui număr limitat de participanți: 20. Orele de start ale Invent/(-)ar [Pk] din 4 decembrie vor fi 19.00, respectiv 20.30. Spectatorii sunt invitați să își aleagă ora la care doresc să ‘petreacă‘ împreună cu Peca și Laur.

Zilele de 1, 2 și 3 decembrie sunt dedicate celor mai tineri rezidenți ai Teatrului LUNI de la Green Hours: trupa Frilensăr va prezenta pe 1 decembrie, la ora 20.00, Înaintea erei noastre, cel mai premiat spectacol al său, iar pe 3 decembrie, ultima producție, în premieră: Bătălii, regi și elefanți, un two-men-show cu Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu.

Paul Cimpoieru, autorul, și el premiat, al one-man-show-ului Homo Americanus, revine în Calea Victoriei cu Homo Love, un perform(d)ance programat, în premieră, pe 2 decembrie.

Programul detaliat al evenimentelor aniversare: www.greenhours.ro 

Biletele pot fi achiziționate direct de la Green Hours (Calea Victoriei, 120) și online prin www.bilet.ro.

Prețul unui bilet este de 25 lei (în avans) sau 35 lei (în ziua evenimentului).

Teatrul LUNI a luat ființă, oficial, în clubul de jazz Green Hours, în seara de Luni, 1 decembrie 1997, odată cu prezentarea premierei Chantan au Lait cu Maia Morgenstern și Dorina Crișan Rusu, pe texte de Mircea Dinescu, Ienăchiță Văcărescu și Joshua Sobol.

Subsolul din Calea Victoriei 120 – “o hrubă, dar se face teatru acolo“, cum inspirat avea să spună în 2004 personajul Laur din New York Fuckin’ City de Peca Ștefan – a devenit, în timp, un laborator, dar și un simbol al independenței.

Foto: Teatrul LUNI , Green Hours

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

Page 1 of 76512345...102030...Last »