Spectacole în aer liber cu acces gratuit, la Festivalul Dramaturgiei de la Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-in-aer-liber-cu-acces-gratuit-la-festivalul-dramaturgiei-de-la-timisoara/

Spectacole în aer liber, la care accesul este gratuit, dar şi acrobaţii, teatru de avangardă sau stand-up comedy sunt programate în cadrul Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care se va desfăşura la Timişoara, în perioada 7-13 iunie.

Un articol de Petre Ivan|5 iunie 2015

În perioada 7 – 13 iunie se va desfăşura cea de-a doua parte a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), prima parte a manifestării având loc între 15 – 22 aprilie.

Cea de-a doua parte a festivalului programează spectacole outdoor, primul dintre acestea fiind „Livada de vişini”, o călătorie fabuloasă şi plină de imaginaţie prin lumea lui Cehov.

Spectatorii, dar şi trecătorii de pe strada pietonală Mărăşeşti sau din zona centrală a Timişoarei, vor putea viziona acest spectacol premiat la marile festivaluri din Europa şi Asia duminică, 7 iunie, şi luni, 8 iunie, de la ora 22.00, în parcarea din faţa Hotelului Timişoara.

Secţiunea outdoor va continua într-o cu totul altă notă.

În săptămâna FEST mai sunt programate instalaţii la confluenţa dintre teatru şi artele vizuale („Medio Monte”, în 9 iunie, ora 19.00, Sala Mare), stand-up comedy („Cireada de pe tort”, în 10 iunie, ora 19.00, Sala 2), comedie românească – „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule ?”, după „Moromeţii”, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, în 11 iunie, de la ora 19.00, Sala Mare, şi „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, în 13 iunie, ora 20.00, Sala Mare, teatru de expresie hip-hop („Dreamscape”, al canadienilor de la South Coast Repertory Theatre, în 12 iunie, ora 19.00, Sala 2) sau teatru de avangardă („Sfântul din Sfântul Gheorghe” de Peca Ştefan, în 13 iunie, ora 17.00, la Sala 2).

Biletele pentru spectacolele care se joacă în săli se mai găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional Timişoara, în timp ce accesul la spectacolele în aer liber este gratuit.

Foto: Festivalul Dramaturgiei de la Timisoara – facebook

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.