Spectacolele Teatrului „Ion Creangă” se văd pe scena Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolele-teatrului-ion-creanga-se-vad-pe-scena-teatrului-national-de-opereta-ion-dacian/

Teatrul Ion Creangă reia spectacolele din secţiunea TIC JUNIOR a programului său (pentru copii cu vârsta peste 6 ani) pe scena Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Un articol de Liliana Matei|19 octombrie 2021

Începând din weekendul 23-24 octombrie, cele două teatre bucureștene își reiau colaborarea, aceasta concretizându-se printr-o serie de super-producții care vor fi prezentate în fiecare weekend de Teatrul Ion Creangă pe scena Operetei. Astfel, copiii sunt invitați să urmărească spectacole care sunt create special pentru ei, aducând laolaltă ingredientele unei experiențe de neratat: aventuri extraordinare, personaje memorabile și o poveste în care binele triumfă – cu umor, candoare și curaj.

Primele titluri care pot fi urmărite sunt spectacolul-colaj Supereroii revin! – sâmbătă, 23 octombrie, musicalul „Vrăjitorul din Oz” – duminică, 24 octombrie, și feeria muzicală „O mie și una de nopți” – „Lampa lui Aladin” – duminică, 31 octombrie. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online, prin rețeaua Entertix.ro sau Myticket.ro.

Sâmbătă, 23.10, ora 11:00 ► Supereroii revin!

Lumea cărților și lumea virtuală sunt conectate: de fiecare dată când un copil renunță să mai citească și alege să-și petreacă timpul jucându-se online, un personaj dispare în Valea Uitării. Sub această amenințare, eroii din basme încearcă să reașeze universul poveștilor în echilibru. Însă, pe măsură ce lupta se întețește, o nouă misiune chiar mai importantă – salvarea timpului petrecut în familie – îi va transforma pe protagoniștii noștri în adevărați supereroi.

Duminică, 24.10, ora 11:00 ► Vrăjitorul din Oz

Îndrăgita poveste a lui Dorothy, Toto și a prietenilor lor pe drumul din cărămizi galbene a fost transpusă într-un spectacol muzical antrenant. La mai bine de 100 de ani de la publicare, „Vrăjitorul din Oz” continuă să emoționeze și să fascineze, mesajul său fiind o sursă de inspirație pentru copii și adulți deopotrivă: cu încredere și determinare orice obstacol poate fi depășit.

Duminică, 31.10, ora 11:00 ► O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin

Spectacolul spune povestea lui Aladin așa cum aceasta ni s-a transmis din vechime, din basmele și legendele celor „O mie și una de nopți”. Astfel, eroul nostru este un copil cu stea în frunte care nu acceptă nefericirea celor din jur. Drept recompensă, lui Aladin i se dăruiește lampa predestinată. Însă acesta nu are doar trei dorințe; ele sunt infinite, iar Aladin știe să folosească lampa cu înțelepciune.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

06
/10
/22

Organizatorii proiectului „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului” lansează un apel către toți brașovenii care doresc să contribuie la construirea unei hărți emoționale a orașului, alcătuită din imagini din arhivele lor personale.

05
/10
/22

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

04
/10
/22

Spectacolul „Aproape”, titlu original „Almost, Maine”, de John Cariani, va avea premiera pe 7, 8, 9 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, în regia lui Eugen Gyemant.