Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide Festivalul Tânăr de la Sibiu 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-in-parc-de-radu-iacoban-va-inchide-festivalul-tanar-de-la-sibiu-2018/

Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Teatrul Gong.

Un articol de Liliana Matei|23 octombrie 2018

În Parc” (foto sus), montare a Godot Café-Teatru, este o călătorie imaginată de un autor obsedat de anumite stereotipuri din istoria României. Trei scene diferite aduc laolaltă trei personaje istorice faimoase ale țării noastre, iar ultima vorbește despre dragostea noastră pentru gadget-uri și lipsa de comunicare. Acest spectacol este o comedie cu elemente grotești, absurde și antidramatice.

Din distribuția spectacolului recomandat celor cu vârsta de peste 14 ani fac parte Ana Ularu, Rodica Lazăr și Radu Iacoban. Reprezentația de la Sibiu este susținută de Conceptual Lab.

Alte patru spectacole românești fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu: „Regele moare” (Teatrul de Animație Țăndărică), de Eugène Ionesco, adaptare și regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educațional Replika), de Alexa Băcanu, „EAT ME” (Create.Act.Enjoy), de Alexandra Felseghi, și „Identic natural” (Asociația Art No More), de Elena Vlădăreanu și Robert Bălan.

Spectacolul „Regele moare”, prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 14.00, îi are în distribuție pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Țane, Mona Toncu, George Simian și Ștefan Craiu.

Este o poveste umană și caldă despre viață, putere, moarte, probabil una dintre cele mai puțin absurde piese ale lui Eugène Ionesco. Ea vorbește despre atitudinea omului în fața morții. Negare, revoltă și resemnare sunt cele trei stări pe care eroul, Bèrenger, le experimentează treptat. Regizoarea Eliza Păun a adaptat textul sub forma unui spectacol de marionete.

„Totul e foarte normal”

Totul e foarte normal”, cu Silvana Negruțiu și Viorel Cojanu, vorbește despre schimbările fizice, emoționale și intelectuale care se petrec la începutul adolescenței. Spectacolul e dedicat adolescenților, dar și părinților, și încearcă, prin participarea lor activă, să stimuleze comunicarea dintre generații. Spectacolul, care funcționează doar dacă adolescentul vine însoțit de un părinte, va fi prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 18.00.

Identic natural”, cu Alex Fifea și Lala Mișosniky în distribuție, va fi prezentat pe 9 noiembrie, de la orele 12.00 și 19.00. Spectacolul, dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani, își propune să pună întrebări, nu să ofere soluții, să dea startul unei dezbateri despre alimentație, un dialog întemeiat mai mult pe argumente, date concrete și reale, păreri și nevoi ale oamenilor și mai puțin pe zvonuri și publicitate înșelătoare.

„Identic natural” (Foto: Ana Catrina)

Irina-Maria Barbir, Diana Buluga, Emanuel Cifor și Sergiu Diță joacă în „EAT ME”, pe 10 noiembrie, de la ora 20.00. Proiectul, dedicat adolescenților, vorbește despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei. Este un spectacol despre viețile noastre bogate în beta caroten, acizi grași, acidul perfluorooctanoic, calciu și magneziu, despre importanța unui abdomen „cu pătrățele” în raport cu fericirea și acceptarea personală.

Cea de-a patra ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 2 – 11 noiembrie, la Teatrul Gong.

„EAT ME” (Foto: Bogdan Botaș)

Biletele pentru ediția din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziționate atât de la Agenția de Bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 și 18:00, și duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât și online, de pe platformele entertix.ro și myticket.ro

Prețul unui bilet variază între 9 și 14 lei, în funcție de spectacol și de locul ocupat în sală. Pentru biletele achiziționate online NU este perceput comision!

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.

Mai multe detalii, pe site-ul festivalului și pe Facebook.

Bilete disponibile aici.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.