Spectacolul „MaMe” al Dramaticului gălățean, transmis online la DaFeSt 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-mame-al-dramaticului-galatean-transmis-online-la-dafest-2020-festivalul-international-al-teatrului-de-studio/

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi prezintă spectacolul „MaMe” la DaFeSt 2020 – Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio, ediţia a XXIV-a (ediţie specială online).

Un articol de Liliana Matei|25 noiembrie 2020

DaFeSt – Festivalul Internațional al Teatrului de Studio este organizat de Teatrul „Alexandru Davila” Pitești în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie 2020. Spectacolele din program vor fi transmise pe site-ul festivalului, unde poate fi consultat și programul complet al ediției.

MaMe, spectacolul Dramaticului gălățean, va fi transmis în prima zi a festivalului, sâmbătă, 28 noiembrie 2020, la ora 15:00. Vizionarea va fi gratuită.

O producție din anul 2020 a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, MaMe este o creație colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuție și pe relațiile acestora cu mamele din viața reală. Patru femei anonime, despre care nimeni nu știa nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrânețe și ceea ce ne unește pe toți când auzim sau pronunțăm cuvântul „mama”.

În distribuție: Svetlana Friptu, Radu Horghidan, Ana Maria Ciucanu, Ionuț Moldoveanu, Elena Anghel, Ștefan Forir, Oana Mogoș și Răzvan Clopoțel.

Regia spectacolului este semnată de Cristian Ban, iar scenografia îi aparține Iuliei Gherghescu.

„Sunt niște teme care mă interesează. Acum m-a interesat faptul că ajungem la o vârstă la care ne vedem mamele, părinții, mătușile, unchii îmbătrânind și, cumva, ne raportăm altfel la ei și la bătrânețe. Bătrânețea e o temă importantă care apare în spectacol și care mă interesează foarte mult. Ajungem la vârsta aia la care nu mai suntem adolescenți, nu ne mai răzvrătim împotriva părinților, ci ne maturizăm și îi privim cu alți ochi. Cred că acesta este momentul pe care spectacolul a încercat să îl surprindă”, declara regizorul Cristian Ban înainte de premiera din 18 ianuarie 2020 a spectacolului.

Spectacolul MaMe durează o oră și jumătate și este nerecomandat minorilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

22
/01
/21

Puține dintre scriitoarele care s-au impus în ultimii ani ajung să fie citite și în limba română. În rafturile librăriilor de la noi găsim doar câteva dintre nenumărate cărți demne de atenție din lumea întreagă.

22
/01
/21

Institutul Francez din România organizează și anul acesta ediţia locală a Nopţilor Lecturii, la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, sărbătorind astfel lectura în toate formele ei, prin organizarea de întâlniri cu scriitori, mese rotunde, ateliere de lectură în franceză şi română pentru cei mici, jocuri, lecturi muzicale, concursuri etc.

19
/01
/21

Joi, 21 ianuarie,  la ora 11.00, Stagiunea Teatrală Online a Centrului Cultural LUMINA difuzează în regim de live streaming performance-ul „O mica glumă” de A.P Cehov, producție a Centrului Cultural LUMINA.

Pagina 1 din 94212345...102030...Ultima »