Spectacolul „O scrisoare pierdută” revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-o-scrisoare-pierduta-revine-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

După o absenţă de patru ani din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, duminică, 23 octombrie, de la ora 19.00, spectacolul „O scrisoare pierdută”, operă în două acte de Dan Dediu revine pe scena teatrului liric din capitală.

Un articol de Petre Ivan|21 octombrie 2016

Inspirată de celebra piesă de teatru a lui Ion Luca Caragiale, opera „O scrisoare pierdută” reprezintă o transpunere muzicală a comediei.

Dirijorul spectacolului este maestrul Tiberiu Soare, regia și libretul îi aparțin lui Ştefan Neagrău, scenografia Viorica Petrovici.

Prima reprezentaţie din această stagiune a operei contemporane „O scrisoare pierdută” îi are în distribuţie pe unii dintre interpreţii de la premiera absolută (Ştefan Popov – Tipătescu, Andrei Lazăr – Caţavencu, SimonidaLuţescu – Zoe, Daniel Pop – Brânzovenescu, Liviu Indricău – Cetăţeanul turmentat, Răzvan Georgescu – Agamiţă Dandanache), celelate personaje fiind interpretate de Iustinian Zetea – Pristanda, Valentin Racoveanu – Trahanache şi Daniel Filipescu – Farfuridi.

Foto: O scrisoare pierdută – www.operanb.ro

12
/12
/24

CARTE Laure Hinckel, cunoscută traducătoare de literatură română în franceză, a publicat recent, la Editura Institutului Cultural Român, un album de fotografie ce documentează aspecte din viața unui oraș chinuit.

09
/12
/24

Alexandru Tomescu va interpreta vineri, 13 decembrie 2024 (19.00), la Sala Radio, celebrul Concert în re major pentru vioară și orchestră semnat de Beethoven, unicul concert pentru vioară creat de „titanul de la Bonn”.

09
/12
/24

Institutul Cultural Român de la Viena marchează în perioada 11 decembrie 2024-14 ianuarie 2025 împlinirea a 35 de ani de la Revoluția Română din 1989.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.