Spectacolul „Oxygen”, o producție Teatrelli, în această seară pe scena Théâtre Aleph din Franța
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-oxygen-o-productie-teatrelli-in-aceasta-seara-pe-scena-theatre-aleph-din-franta/

„Oxygen”, o producţie Teatrelli care reuneşte teatrul, proiecţiile video, muzica live şi dansul contemporan, într-un concept original semnat de actorii Antoaneta Cojocaru şi Daniel Pasacariu, va avea o reprezentaţie specială, ca spectacol-invitat în cadrul Festivalului Europes Nomades. Au Levant de L’Europe chiar în această seară, de la ora 20.00, pe scena Théâtre Aleph din Ivry-sur-Seine, Franţa.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2019

Poveste de tăiat respirația despre puterea iubirii; Piesa de teatru care a cucerit Europa; Unul dintre cele mai puternice texte contemporane semnat de Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse; 

 Selecția sectacolului „Oxygen” pentru a fi prezentat publicului francez se întâmplă în cadrul Sezonului Franța-România 2019.

Cele două personaje din producția „Oxygen” sunt interpretate de actorii Antoaneta Cojocaru și Daniel

Oxygen, cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pasacariu. Credit foto Veronica Achim 6

Pascariu. Aflate în căutarea unei iubiri totale, a unui „oxygen”, a schimbării și a divinității pierdute, cei doi se întâlnesc și decid să își asume să trăiască o poveste plină, intensă și curată – într-o lume din ce în ce mai abrutizată și lipsită de empatie.

Este un spectacol care te face să recunoști măruntul din iubire și din tine, dar care îți dă speranța că poți fi ales să o iei de la capăt.

„Suntem foarte fericiți și emoționați să jucăm <Oxygen>-ul la Paris. Este un spectacol pe care l-am construit astfel încât să fie valoros și să spună ceva și dincolo de granițele țării noastre. De la început ne-am gândit la posibilitatea de a primi invitații să îl jucăm în alte țări, și, iată că, după câteva luni, acest lucru se întâmplă deja. Teatrul în care jucăm este un teatru cu o istorie bogată, foarte frumos și știu că sala este asemănătoare cu cea de la Teatrelli. Spectacolul nostru este singurul spectacol din România invitat în acest festival și sunt recunoascătoare” – Antoaneta Cojocaru.  

Spectacolul „Oxygen” este produs de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. „Oxygen” a avut premiera la București în luna noiembrie.

„Este o onoare și o mare bucurie să avem o producție Tearelli selectată pe o scenă atât de importantă din Franța. Colaborarea cu Festivalul Europes Nomades va continua, în oglindă, și la București – unde o producție franceză după Luceafărul, de Mihai Eminescu intitulată <Eu, Tu si Eternitatea- >, precum și spectacolul lui Julien Daillère <C’est bon • E ok • Rendben • This is just a story> – vor urca pe scena Teatrelli, pentru publicul român, la începutul lunii iulie”,” Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

Despre Festivalul Europes Nomades

Aflat la prima ediție, lansat în cadrul Sezonului Franța-România 2019, Festivalul Europes Nomades. AuLevant de L’Europe se se desfășoară între 7 și 14 aprilie în Paris, Ivry-sur-Seine și Clamart și reunește atât spectacole de teatru, cât și expoziții, evenimente gastronomice și concerte.

Oxygen, cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pasacariu. Credit foto Veronica Achim 6

https://www.festivaleuropesnomades.com

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și concerte acustice, dezbateri și artist-talk-uri.

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.creart.ro/teatrelli/

Foto: Oxygen – Veronica Achim

22
/01
/19

Știu că sunteți curioși să aflați câte ceva și despre mama. Sincer să fiu, mă încearcă și pe mine aceeași curiozitate. Să aflu mai mult decât știu deja. În primul rând, știu că mama se roagă în fiecare seară la Dumnezeu pentru mine și pentru sora mea.

22
/01
/19

Noaptea, când stau în cutiuța mea și torc cu ochii la focul din sobă, mă gândesc deseori la Tomiță, pe care nu l-am mai văzut de mai bine de trei săptămâni. L-am simpatizat încă de când s-a născut, în special pentru numele lui de motan.

18
/01
/19

Acum sunt o fetiță mare, chiar dacă mă cred uneori „lup marin”. Lupul marin, în caz că nu știați, este un animal de casă care are misiunea de a salva viețuitoarele din apele sărate ale mărilor și oceanelor. De câteva zile mă tot pregătesc să-mi fac bagajele să merg în Italia, la frățiorul meu bolnav. Sunt foarte fericită că-mi pot lua cu mine toate jucăriile și că voi zbura cu avionul. Pentru că nu am mai zburat cu avionul niciodată, recunosc că sunt emoționată.

18
/01
/19

Dacă mi-ar fi spus cineva la jumătatea lui noiembrie, când l-am luat de mânuță pe Toma și ne-am dus să ne întâlnim cu primarul orașului Măgurele pentru a discuta despre o implicare totală a locuitorilor și instituțiilor în cazul Mirunei - o fetiță de 2 ani și jumătate din localitate, diagnosticată cu leucemie -, că în mai puțin de o lună și jumătate doctorii de la Marie Currie îmi vor spune, fără menajamente: "Copilul dvs are cancer", l-aș fi trimis cu trotineta la balamuc.

18
/01
/19

Pe vremuri, asta însemnând acum câteva săptămâni, ori de câte ori își făcea tata timp să se joace cu noi - reușea cam greu să se desprindă de știrile politice sau de îndeletnicirile lui de pe facebook - mă întrebam de ce mă încearcă sentimente atât de diferite față de părinți. Dacă mama nu-și permitea o secundă pentru ea dedicându-se total nouă, tata abia dacă se îndura să ne alerge seara un pic în jurul mesei, prefăcându-se că este căpcăun.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...