Spectacolul “Sase din 49”, la TVR 2 și TVR HD
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-sase-din-49-la-tvr-2-si-tvr-hd/

Au câştigat lozul cel mare la 6 din 49, dar oare vor putea face faţă unei asemenea şanse? “Șase din 49” este o comedie amară în care joacă Dana Voicu şi Liviu Cheloiu, o producţie de teatru independent după textul dramaturgului maghiar Spiro Gyorgy. Regia şi scenografia sunt semnate de Alexandru Maftei, regizor de film, aflat la prima sa întâlnire cu scena. În această seară, de la ora, 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2015

Comedia „Sase din 49” de Spiró György a fost unul dintre spectacolele selecționate în Festivalul Național de Teatru în 2014 și, de aceea, Casa de Producție a TVR, împreună cu UNITER, a propus preluarea sa pentru micul ecran, ca parte a întâlnirilor cu dramaturgii contemporani.

Alături de textul lui Spiro, în același ciclu de al dramaturgiei recente, sunt propuse piesa autoarei poloneze Elżbieta Chowaniec „Gardenia”, în regia tânărului Koltai M. Gábor, din Budapesta (preluare realizată în parteneriat cu Institutul Polonez de la București) și montarea lui Tudor Chirilă a piesei în două personaje a lui Matei Vișniec, „Buzunarul cu pâine”, cu Ada Simionică și Ioan Coman, programată pentru difuzare în 23 noiembrie.

Despre Spiró György

Spiró György este unul dintre cei mai populari scriitori de limbă maghiară.  Scriitor, poet, traducător, profesor și dramaturg, Spiró a fost între 1992 și 1995 directorul Teatrului Szigligeti din Szolnok. Pentru scrierile sale i-au fost acordate numeroase premii precum Premiul Attila József, Premiul Madách, și premiul Kossuth. Textele sale dramatice au câștigat titlul de Piesa Anului în mai multe ocazii.

Șase din 49 –  info

TEATRU TV: “Șase din 49”, Luni 9 noiembrie, la 20:10, la TVR 2 și TVR HD și în reluare, marți 10 noiembrie, la 14:25, la TVR HD.

Sase din 49Șase din 49

de György Spiró

Traducerea: Zeno Fodor

Producţie a Teatrului de Artă, Bucureşti

Distribuţia: FEMEIA – Dana Voicu; BĂRBATUL – Liviu Cheloiu

Regia şi scenografia: Alexandru Maftei

Echipa TV

Director de Imagine Bogdan Marincov; Scenografia TV: Silvia Porojnicu; Regia Tv: Gini Ignat; Editare imagine: Marius Ştefan Ruşitoru; Post-procesare sunet: Florin Tăbăcaru; Regia tv: Gini Ignat; Producător: Sînziana Miloşoiu; Producător delegat: Dana Andriescu; Producător coordonator: Demeter András

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni, și în reluare marți.

Foto: Sase din 49 – tvr.ro

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.