Spectacolul “Sase din 49”, la TVR 2 și TVR HD
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-sase-din-49-la-tvr-2-si-tvr-hd/

Au câştigat lozul cel mare la 6 din 49, dar oare vor putea face faţă unei asemenea şanse? “Șase din 49” este o comedie amară în care joacă Dana Voicu şi Liviu Cheloiu, o producţie de teatru independent după textul dramaturgului maghiar Spiro Gyorgy. Regia şi scenografia sunt semnate de Alexandru Maftei, regizor de film, aflat la prima sa întâlnire cu scena. În această seară, de la ora, 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD.

Un articol de Petre Ivan|9 Noiembrie 2015

Comedia „Sase din 49” de Spiró György a fost unul dintre spectacolele selecționate în Festivalul Național de Teatru în 2014 și, de aceea, Casa de Producție a TVR, împreună cu UNITER, a propus preluarea sa pentru micul ecran, ca parte a întâlnirilor cu dramaturgii contemporani.

Alături de textul lui Spiro, în același ciclu de al dramaturgiei recente, sunt propuse piesa autoarei poloneze Elżbieta Chowaniec „Gardenia”, în regia tânărului Koltai M. Gábor, din Budapesta (preluare realizată în parteneriat cu Institutul Polonez de la București) și montarea lui Tudor Chirilă a piesei în două personaje a lui Matei Vișniec, „Buzunarul cu pâine”, cu Ada Simionică și Ioan Coman, programată pentru difuzare în 23 noiembrie.

Despre Spiró György

Spiró György este unul dintre cei mai populari scriitori de limbă maghiară.  Scriitor, poet, traducător, profesor și dramaturg, Spiró a fost între 1992 și 1995 directorul Teatrului Szigligeti din Szolnok. Pentru scrierile sale i-au fost acordate numeroase premii precum Premiul Attila József, Premiul Madách, și premiul Kossuth. Textele sale dramatice au câștigat titlul de Piesa Anului în mai multe ocazii.

Șase din 49 –  info

TEATRU TV: “Șase din 49”, Luni 9 noiembrie, la 20:10, la TVR 2 și TVR HD și în reluare, marți 10 noiembrie, la 14:25, la TVR HD.

Sase din 49Șase din 49

de György Spiró

Traducerea: Zeno Fodor

Producţie a Teatrului de Artă, Bucureşti

Distribuţia: FEMEIA – Dana Voicu; BĂRBATUL – Liviu Cheloiu

Regia şi scenografia: Alexandru Maftei

Echipa TV

Director de Imagine Bogdan Marincov; Scenografia TV: Silvia Porojnicu; Regia Tv: Gini Ignat; Editare imagine: Marius Ştefan Ruşitoru; Post-procesare sunet: Florin Tăbăcaru; Regia tv: Gini Ignat; Producător: Sînziana Miloşoiu; Producător delegat: Dana Andriescu; Producător coordonator: Demeter András

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni, și în reluare marți.

Foto: Sase din 49 – tvr.ro

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

22
/04
/19

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câștigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

Page 1 of 79212345...102030...Last »