Spectacolul Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc, în FNT 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-teatrului-tomcsa-sandor-din-odorheiu-secuiesc-in-fnt-2019/

După spectacolul Migraaaanţi sau Prea suntem mulţi în aceeaşi barcă de Matei Vişniec, regizat de Zakariás Zalán, din stagiunea 2018-2019 a fost selecţionată o nouă producţie a Teatrului „Tomcsa Sándor” în programul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). La cea de-a 29-a ediţie FNT trupa va participa cu spectacolul bazat pe drama scrisă de Thornton Wilder: Oraşul nostru, regizat de Vladimir Anton. Spectacolul se va juca în data de 24. octombrie 2019., la Teatrul Bulandra, în sala Liviu Ciulei, de la ora 18:00.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2019

Spectacolul se bazează pe drama în trei acte a lui Thornton Wilder, pentru care autorul a primit premiul Pulitzer în 1938. Versiunea scenică prezentată pe 7. martie 2019. pe scena Teatrului „Tomcsa Sándor” a fost regizată de Vladimir Anton, cu colaborarea dramaturgică a lui Dálnoky Réka. După cum a precizat regizorul, procesul de creație avea ca obiectiv principal ca cu echipa de actori și tehnicieni să reușească să surprindă și să dezvolte, împreună, fluxul subteran al vieții, cu amestecul ei imprevizibil de situații comice, dramatice, lirice, patetice, absurde.  Un spectacol cu caracter pregnant cinematografic, în care situațiile scenice și relațiile dintre personaje se nasc din detalii realiste foarte simple, care funcționează pe principiile montajului paralel. Semnificația și bogăția poetică a detaliilor rezultă din orchestrația efectelor de ansamblu, atât la nivelul interpretării actoricești, cât și a atmosferei generale create prin lumini, sunete, muzică (live și înregistrată) și proiecții.

Marina Constantinescu, directoarea festivalului, a selecționat din spectacolele produse pe parcursul stagiunii 2018-2019 de trupele din România. După cum a prezicat directoarea, spectacolul regizat de Vladimir Anton este unul bine alcătuit și bine structurat, în care spectatorii vor avea posibilitatea de a vedea actori foarte puțin cunoscuți în București, actori minunați, care sunt voci puternice în lumea teatrului.

Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura în perioada 18-27. octombrie 2019., în București. Motto-ul acestei ediții este: TEATRUL, CLIPA MAGICĂ A ISTORIEI

Biletele se pot cumpăra de pe www.mystage.ro: https://www.mystage.ro/spectacole/orasul-nostru-1936 

Mai multe informații despre spectacol puteți găsi pe următorul link: https://szinhaz.ro/ro/eloadas/orasul-nostru/

Selecția oficială completă se poate accesa pe pagina FNT: https://fnt.ro/2019/selectia-oficiala-a-spectacolelor-din-festivalul-national-de-teatru-2019/

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.