Spectacolul „The History Boys”, invitat la festivaluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-the-history-boys-invitat-la-festivaluri-din-tara-si-din-bucurestispectacolul-the-history-boys-invitat-la-festivaluri-din-tara-si-din-bucuresti/

Spectacolul „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu” de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior, s-a bucurat de un mare succes în rândul criticilor şi al publicului.

Un articol de Liliana Matei|9 iulie 2015

După ce a obținut Diploma de Excelență în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului VEDETEATRU de la Buzău, The History Boys își continuă traseul festivalier prin țară și în București.

Una dintre cele mai recente producții pentru adolescenți a Teatrului Excelsior, The History Boys. Povești cu parfum de liceu, pusă în scenă de Vlad Cristache, a intrat în selecțiile mai multor festivaluri. Astfel, publicul din țară și din București va avea ocazia să vadă sau să revadă “un show încântător”, “un spectacol necesar”.

Vă reamintim că în data de 8 august, The History Boys va fi prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr din Alexandria, ediţia a X-a, organizat de Ideo Ideis (1-9 august). Iar pe 11 octombrie se va juca în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediția a III-a, organizat de Teatrul Nottara (8 și 17 octombrie), la București. În data de 19 octombrie, The History Boys va călători la Festivalul de Teatru Piatra Neamț. Ne bucurăm să anunțăm că spectacolul Teatrului Excelsior se regăsește și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, ediția a 25-a (23 octombrie – 1 noiembrie).

The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu

de Alan Bennett, traducerea Vlad Cristache.

Distribuţia: Mihai Dinvale, Radu Iacoban, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Conrad Mericoffer, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă
Regia şi scenografia: Vlad Cristache

Spectacolul se adresează adolescenților peste 16 ani.

Acţiunea se desfăşoară în anii ’80, la Cutlers’ Grammer School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent, al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţintă devine reuşita tinerilor la renumitele Oxford şi Cambridge.

De aceea îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Tehnica sa modernă de predare intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagocic mult prea tradițional.

Cinic şi tranşant, Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, astfel încât studiul să le facă, chiar spre surprinderea acestora, plăcere. Ca în final ţinta – Oxford şi Cambridge – să fie, pentru prima dată în istoria colegiului, atinsă.

Foto: Adi Bulboacă

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.