Spotlight/ Festivalul Luminii, între 5 şi 8 mai, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-festivalul-luminii-intre-5-si-8-mai-la-bucuresti/

Cea de-a doua ediţie “Spotlight” va avea loc în Bucureşti, în perioada 5 – 8 mai. Spotlight va fi prezent în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală unor clădiri emblematice. Festivalul Internaţional al Luminii are loc în cele mai importante capitale din Europa.

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2016

Spotlight 2016 marchează colaborări cu artisti români si internaţionali care surprind prin creativitatea şi amploarea lucrărilor prezentate.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural si sesiunile de video-mapping pregătite de artistii invitati vor transforma faţadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Cercul Militar Naţional, Hotelul Novotel.

Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii in 2021.

Spotlight va fi prezent şi in cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice ca Foişorul de Foc, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” şi statuia “Leul”.

Iată câteva fotografii, semnate VLAD EFTENIE,  la prima ediţie a festivalului

Spotlight DSC_7392 DSC_7445 DSC_7477 DSC_7575 DSC_7613 DSC_7628

Foto: Spotlight/ Festivalul Luminii – Vlad Eftenie

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.