Spotlight/ Festivalul Luminii, între 5 şi 8 mai, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-festivalul-luminii-intre-5-si-8-mai-la-bucuresti/

Cea de-a doua ediţie “Spotlight” va avea loc în Bucureşti, în perioada 5 – 8 mai. Spotlight va fi prezent în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală unor clădiri emblematice. Festivalul Internaţional al Luminii are loc în cele mai importante capitale din Europa.

Un articol de Petre Ivan|15 Aprilie 2016

Spotlight 2016 marchează colaborări cu artisti români si internaţionali care surprind prin creativitatea şi amploarea lucrărilor prezentate.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural si sesiunile de video-mapping pregătite de artistii invitati vor transforma faţadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Cercul Militar Naţional, Hotelul Novotel.

Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii in 2021.

Spotlight va fi prezent şi in cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice ca Foişorul de Foc, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” şi statuia “Leul”.

Iată câteva fotografii, semnate VLAD EFTENIE,  la prima ediţie a festivalului

Spotlight DSC_7392 DSC_7445 DSC_7477 DSC_7575 DSC_7613 DSC_7628

Foto: Spotlight/ Festivalul Luminii – Vlad Eftenie

06
/02
/19

Joi 7 februarie, la Muzeul Național al Literaturii Române – Creţulescu va avea loc o întâlnire cu artistul vizual Mircia Dumitrescu, în cadrul programului Cafeneaua critică, patronat de Ion Bogdan Lefter.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

Page 1 of 4512345...102030...Last »