Spotlight/ Festivalul Luminii, între 5 şi 8 mai, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-festivalul-luminii-intre-5-si-8-mai-la-bucuresti/

Cea de-a doua ediţie “Spotlight” va avea loc în Bucureşti, în perioada 5 – 8 mai. Spotlight va fi prezent în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală unor clădiri emblematice. Festivalul Internaţional al Luminii are loc în cele mai importante capitale din Europa.

Un articol de Petre Ivan|15 Aprilie 2016

Spotlight 2016 marchează colaborări cu artisti români si internaţionali care surprind prin creativitatea şi amploarea lucrărilor prezentate.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural si sesiunile de video-mapping pregătite de artistii invitati vor transforma faţadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Cercul Militar Naţional, Hotelul Novotel.

Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii in 2021.

Spotlight va fi prezent şi in cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice ca Foişorul de Foc, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” şi statuia “Leul”.

Iată câteva fotografii, semnate VLAD EFTENIE,  la prima ediţie a festivalului

Spotlight DSC_7392 DSC_7445 DSC_7477 DSC_7575 DSC_7613 DSC_7628

Foto: Spotlight/ Festivalul Luminii – Vlad Eftenie

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

Page 1 of 4812345...102030...Last »