Spotlight/ Festivalul Luminii, între 5 şi 8 mai, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-festivalul-luminii-intre-5-si-8-mai-la-bucuresti/

Cea de-a doua ediţie „Spotlight” va avea loc în Bucureşti, în perioada 5 – 8 mai. Spotlight va fi prezent în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală unor clădiri emblematice. Festivalul Internaţional al Luminii are loc în cele mai importante capitale din Europa.

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2016

Spotlight 2016 marchează colaborări cu artisti români si internaţionali care surprind prin creativitatea şi amploarea lucrărilor prezentate.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural si sesiunile de video-mapping pregătite de artistii invitati vor transforma faţadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Cercul Militar Naţional, Hotelul Novotel.

Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii in 2021.

Spotlight va fi prezent şi in cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice ca Foişorul de Foc, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” şi statuia „Leul”.

Iată câteva fotografii, semnate VLAD EFTENIE,  la prima ediţie a festivalului

Spotlight DSC_7392 DSC_7445 DSC_7477 DSC_7575 DSC_7613 DSC_7628

Foto: Spotlight/ Festivalul Luminii – Vlad Eftenie

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

Page 1 of 5412345...102030...Last »