Stagiune de Vară la TES la 144 de ani de la înființare
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiune-de-vara-la-tes-la-144-de-ani-de-la-infiintare/

Într-o grădină – „Pomul Verde”, din Iaşi – se năştea, pe 19 august 1876, Teatrul Evreiesc. Într-o noapte de vară, prindea contur un vis – un teatru. Teatrul evreiesc al lui Avram Goldfaden.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2020

Născut din „plămada din care sunt făcute visele” – din lacrimi, speranțe, orgolii, aplauze, bucurii, dureri, succese, căderi – Teatrul Evreiesc de Stat își va sărbători, în curând, cei 144 de ani de viață și creație în slujba culturii evreiești și a celei universale.

Anul acesta vom aniversa la „Grădină”, cu optimism și încredere, și cu tradiționala urare „L’chaim! Pentru viață! To life!”.

Programul de spectacole susținute de Teatrul Evreiesc de Stat în această vară:

* Joi, 16 iulie 2020, ora 20.00 – STAND-UP LECHAIM!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 30 iulie 2020, ora 20.00 – STAND-UP LECHAIM!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 6 august 2020, ora 20.00 – MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Sâmbătă, 8 august 2020, ora 19.00 – DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM, în Parcul Cișmigiu, în cadrul Festivalului „Bucureștii lui Caragiale” (Intrare liberă)

* Duminică, 9 august 2020, ora 19.00 – STAND-UP LECHAIM!, în Parcul Cișmigiu, în cadrul Festivalului „Bucureștii lui Caragiale” (Intrare liberă)

* Duminică, 16 august 2020, ora 20.00 – STAND-UP LECHAIM!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 20 august 2020, ora 20.00 – DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 27 august 2020, ora 18.00 – MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Duminică, 30 august 2020, ora 20.00 – ACTUL DE CĂSĂTORIE, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

Pentru spectacolele ce vor fi jucate în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro” (str. Sf. Ștefan 24, sector 2), biletele au fost deja puse în vânzare în rețeaua mySTAGE.

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

* Prezentarea la sala de spectacol cu 30 de minute înainte de începerea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.

* Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

* Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.

* Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.

* Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane – de la intrarea în teatru, în sala Amfiteatru, la toalete și la ieșirea din sală.

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Din juriul de concurs al GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 23-a, fac parte: ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV, IOANA BOGĂŢAN – actriţă, SILVIA GHIAȚĂ – producător TV, ANDREI și ANDREEA GROSU – regizori, ILEANA LUCACIU – critic de teatru.

11
/08
/20

Teatrul Mic anunță programarea primelor spectacole în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale ce se va desfășura pe scena Teatrului de Vară Herăstrău, începând cu luna august, bineînțeles, respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

Pagina 1 din 90612345...102030...Ultima »