Stagiune de Vară la TES la 144 de ani de la înființare
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiune-de-vara-la-tes-la-144-de-ani-de-la-infiintare/

Într-o grădină – „Pomul Verde”, din Iaşi – se năştea, pe 19 august 1876, Teatrul Evreiesc. Într-o noapte de vară, prindea contur un vis – un teatru. Teatrul evreiesc al lui Avram Goldfaden.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2020

Născut din „plămada din care sunt făcute visele” – din lacrimi, speranțe, orgolii, aplauze, bucurii, dureri, succese, căderi – Teatrul Evreiesc de Stat își va sărbători, în curând, cei 144 de ani de viață și creație în slujba culturii evreiești și a celei universale.

Anul acesta vom aniversa la „Grădină”, cu optimism și încredere, și cu tradiționala urare „L’chaim! Pentru viață! To life!”.

Programul de spectacole susținute de Teatrul Evreiesc de Stat în această vară:

* Joi, 16 iulie 2020, ora 20.00 – STAND-UP LECHAIM!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 30 iulie 2020, ora 20.00 – STAND-UP LECHAIM!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 6 august 2020, ora 20.00 – MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Sâmbătă, 8 august 2020, ora 19.00 – DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM, în Parcul Cișmigiu, în cadrul Festivalului „Bucureștii lui Caragiale” (Intrare liberă)

* Duminică, 9 august 2020, ora 19.00 – STAND-UP LECHAIM!, în Parcul Cișmigiu, în cadrul Festivalului „Bucureștii lui Caragiale” (Intrare liberă)

* Duminică, 16 august 2020, ora 20.00 – STAND-UP LECHAIM!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 20 august 2020, ora 20.00 – DE LA CARAGIALE LA ȘALOM ALEHEM, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Joi, 27 august 2020, ora 18.00 – MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL!, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

* Duminică, 30 august 2020, ora 20.00 – ACTUL DE CĂSĂTORIE, în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro”

Pentru spectacolele ce vor fi jucate în curtea Școlii Italiene „Aldo Moro” (str. Sf. Ștefan 24, sector 2), biletele au fost deja puse în vânzare în rețeaua mySTAGE.

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

* Prezentarea la sala de spectacol cu 30 de minute înainte de începerea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.

* Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

* Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.

* Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.

* Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane – de la intrarea în teatru, în sala Amfiteatru, la toalete și la ieșirea din sală.

04
/08
/21

Staruri internaționale feminine - precum Diana Damrau, Joyce DiDonato, Yuja Wang, Sonya Yoncheva, Khatia Buniatishvili - și numeroase artiste recunoscute pentru talentul lor vin la Festivalul George Enescu.

04
/08
/21

Misa Încoronării, de Wolfgang Amadeus Mozart, deschide cea de-a IV-a ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, eveniment care va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 20 – 22 august, cu participarea extraordinară a unor muzicieni de elită din Brașov, Cluj-Napoca și București.

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.

04
/08
/21

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. Peste 100.000 de iubitori de cinema au sărbătorit #împreunăprinfilm întoarcerea în sălile de cinema la împlinirea a 20 de ani de TIFF, transformând ediția din acest an în cel mai amplu eveniment organizat la noi în țară de la începutul pandemiei.

04
/08
/21

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL (9-15 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării) prezintă cu două zile înaintea premierei mondiale RESPECT, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, având-o ca protagonistă pe Jennifer Hudson. Proiecția va avea loc miercuri, 11 august, și va fi precedată de concertul “Luiza Zan sings Aretha Franklin”.

04
/08
/21

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august. Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor.

04
/08
/21

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

03
/08
/21

Lecturile de vacanță pentru năzdrăvani mici continuă la Teatrul Ion Creangă. Proiectul video online aduce în luna august patru noi povești publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) și lecturate de actorii Teatrului Ion Creangă. Atent ilustrate și pline de suspans, titlurile selecționate își propun să le facă copiilor cunoștință cu noi experiențe, dar și să le încurajeze interesul pentru lectură.

03
/08
/21

Scopul proiectului Eforie Colorat - Intervenție Culturală este să aducă laolaltă artiști plastici și oameni preocupați de bunăstarea mediului înconjurător. Iar pentru că arta nu trebuie să existe numai în galerii, evenimentele au fost concepute astfel încât publicul larg să fie implicat, direct sau indirect, în procesul de creație.

03
/08
/21

Patru prieteni - trei băieți și-o fată - ne poartă din Italia anilor ‘80 până în prezent, într-un carusel al emoțiilor pe care le poate trăi oricare dintre noi. „Anii noștri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate și bucuriile tinereții, vine din 6 august în cinematografe, distribuit de Independența Film.

02
/08
/21

Născută în România, Mara și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani. Stilul său elegant și subtil a atras repede atenția audienței și criticilor, fiind invitată să cânte alături de mai multe filarmonici din țară.