Stagiunea de marţi seara – primul concert din 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-primul-concert-din-2016/

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă şi orgă.

Un articol de Liliana Matei|7 ianuarie 2016

Fernanda Romila s-a născut în 1969 la Bucuresti. A studiat pianul la clasa prof. Lucia Teodorescu şi a absolvit secţiile de Compoziţie (clasa prof. Octavian Nemescu) şi de Orgă ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin la Hochschule für Musik – Bremen. A studiat de asemenea clavecinul cu Frédérick Haas la Conservatoire Royal din Bruxelles. A urmat numeroase cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Pierre Hantai, Jordi Savall, Marten Root.

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, sonatele lui J. Vandenbosch. Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Irlanda și în Statele Unite.
Ca bursieră a programului de studii postdoctorale MIDAS a făcut cunoscută în România creația lui Gottfried Heinrich Stölzel, un contemporan al lui Bach.

Împreună cu Dan Racoveanu, abordează un repertoriu inedit de orgă la patru mâini și duo orgă – clavecin, programe interpretate la orgile de la St. Eustache, Paris, St. Martin-in-the-Fields, Londra, etc.

În prezent este conferențiar la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universităţii “Spiru Haret” unde predă armonie şi pian.

După absolvirea secţiilor de orgă şi dirijat de orchestră ale Universităţii de Muzică – Bucureşti, Dan Racoveanu îşi continuă studiile la Academia Sibelius – Helsinki. Participă la cursurile unor prestigioase Academii ca: Academia de Muzică Veche – Innsbruck (Austria), Academia Bach – Porrentruy (Elveţia), Academia Internaţională Bach – Stuttgart (Germania) etc. atât în calitate de organist cât şi de dirijor, sub îndrumarea unor profesori ca: Michael Radulescu, Harald Vogel, Jesper Christensen, Christoph Krummacher, Ludger Lohmann.

În 1992 înfiinţează ansamblul baroc « Continuo » specializat în practica interpretativă a perioadei barocului pornind de la studiul surselor de epocă. În 2000, anul Bach, organizează în premieră în România, primul festival de muzică barocă pe instrumente de epocă la Atheneul Român.

Din 2007 este invitat anual la Atelierele de Muzica Veche de la Treport pentru a tine un masterclass de orga si basso continuo.

În calitate de organist concertist susţine numeroase recitaluri în ţară precum şi în străinătate: Germania, Elveţia, Franţa, Finlanda, Italia, Polonia, Irlanda.
În prezent Dan Racoveanu este lector la Universitatea de Muzică din Bucureşti unde predă orgă şi basso continuo, disciplină pe care a introdus-o în planul de învăţământ.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 12 Ianuarie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mică

Duo de spinetă şi orgă

FERNANDA ROMILA
DAN RACOVEANU

În program, lucrări de: J.S. Bach, C. Ph. Em. Bach, G. Fr. Händel, A. Soler, J. Blanco.
Coproducători: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Fundaţia România de mâine/ Universitatea Spirut Haret, Radio România Cultural, Radio România Muzical

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.