Stagiunea de marţi seara – primul concert din 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-primul-concert-din-2016/

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă şi orgă.

Un articol de Liliana Matei|7 ianuarie 2016

Fernanda Romila s-a născut în 1969 la Bucuresti. A studiat pianul la clasa prof. Lucia Teodorescu şi a absolvit secţiile de Compoziţie (clasa prof. Octavian Nemescu) şi de Orgă ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin la Hochschule für Musik – Bremen. A studiat de asemenea clavecinul cu Frédérick Haas la Conservatoire Royal din Bruxelles. A urmat numeroase cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Pierre Hantai, Jordi Savall, Marten Root.

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, sonatele lui J. Vandenbosch. Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Irlanda și în Statele Unite.
Ca bursieră a programului de studii postdoctorale MIDAS a făcut cunoscută în România creația lui Gottfried Heinrich Stölzel, un contemporan al lui Bach.

Împreună cu Dan Racoveanu, abordează un repertoriu inedit de orgă la patru mâini și duo orgă – clavecin, programe interpretate la orgile de la St. Eustache, Paris, St. Martin-in-the-Fields, Londra, etc.

În prezent este conferențiar la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universităţii “Spiru Haret” unde predă armonie şi pian.

După absolvirea secţiilor de orgă şi dirijat de orchestră ale Universităţii de Muzică – Bucureşti, Dan Racoveanu îşi continuă studiile la Academia Sibelius – Helsinki. Participă la cursurile unor prestigioase Academii ca: Academia de Muzică Veche – Innsbruck (Austria), Academia Bach – Porrentruy (Elveţia), Academia Internaţională Bach – Stuttgart (Germania) etc. atât în calitate de organist cât şi de dirijor, sub îndrumarea unor profesori ca: Michael Radulescu, Harald Vogel, Jesper Christensen, Christoph Krummacher, Ludger Lohmann.

În 1992 înfiinţează ansamblul baroc « Continuo » specializat în practica interpretativă a perioadei barocului pornind de la studiul surselor de epocă. În 2000, anul Bach, organizează în premieră în România, primul festival de muzică barocă pe instrumente de epocă la Atheneul Român.

Din 2007 este invitat anual la Atelierele de Muzica Veche de la Treport pentru a tine un masterclass de orga si basso continuo.

În calitate de organist concertist susţine numeroase recitaluri în ţară precum şi în străinătate: Germania, Elveţia, Franţa, Finlanda, Italia, Polonia, Irlanda.
În prezent Dan Racoveanu este lector la Universitatea de Muzică din Bucureşti unde predă orgă şi basso continuo, disciplină pe care a introdus-o în planul de învăţământ.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 12 Ianuarie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mică

Duo de spinetă şi orgă

FERNANDA ROMILA
DAN RACOVEANU

În program, lucrări de: J.S. Bach, C. Ph. Em. Bach, G. Fr. Händel, A. Soler, J. Blanco.
Coproducători: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Fundaţia România de mâine/ Universitatea Spirut Haret, Radio România Cultural, Radio România Muzical

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.