Stagiunea de marți seara. Recital cameral
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-recital-cameral/

Interesul faţă de muzica de cameră le-a determinat pe violonista Daniela COBUSCEAN, violoncelista Eleonora BORDÎNC şi pe pianista Mihaela CULEA să formeze un trio.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2021

În cadrul anilor de studiu la Universitatea Națională de Muzică București, sub îndrumarea prof. univ. dr. Verona Maier, formația a reușit să obțină un timbru special prin care să trasmită ascultătorului emoția și expresivitatea sonorităților transpuse într-un singur „instrument”. Cu ocazia acestui prim recital din cadrul Stagiunii de marți seara, Eleonora, Mihaela și Daniela, intenționează să prezinte publicului  un program pe cât de complex, pe atât de frumos, promițând tuturor iubitorilor muzicii de cameră o seară memorabilă.

Recitalul se va transmite online pe canalele Facebook Filarmonica „George Enescu” și Radio România Muzical, și pe YouTube Filarmonica  „George Enescu”. Accesul este gratuit.

Marți, 30 martie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică  

Stagiunea de marţi seara FĂRĂ PUBLIC 

Recital cameral

Daniela COBUSCEAN- vioară

Eleonora BORDÎNC  violoncel

Mihaela CULEA – pian

Dmitri Șostakovici – Trio cu pian nr. 1, în do minor, op. 8

Franz Schubert – Trio cu pian în mi bemol major, D 897, „Notturno”

Johannes Brahms – Trio cu pian nr. 1, în si major, op. 8

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului