Stagiunea de marți seara. Recital de pian. Eliza Puchianu
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-recital-de-pian-eliza-puchianu/

Marţi, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” şi pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marţi seara 2020-2021.

Un articol de Petre Ivan|6 decembrie 2020

Marți, 8 decembrie,  ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian
ELIZA PUCHIANU

Program

Frédéric Chopin
Impromptu în mi bemol major, op. 29
Impromptu în fa diez major, op. 36

Amy Beach
A Hermit Thrush at Morn, op. 92, nr. 2

Maria Szymanowska
Nocturna “Le Murmure”
Nocturna în si bemol major

Franz Liszt
Sonetto 104 del Petrarca, în mi major
Sonetto 123 del Petrarca, în la bemol major

Cécile Chaminade
Théme Varié, în la major, op. 89
Poémes Provençaux, op. 127:
Nr. 1: Dans la Lande – Nr. 2: Solitude – Nr. 3 Le passé

Ethel Smyth

Sonata nr. 3, în re major, pentru pian

Concert realizat în colaborare cu Radio România Muzical

Eliza Puchianu este un muzician complex cu o activitate bogată. Apariția ca pianistă solistă la Muzeul de artă din din Boston, în cadrul stagiunii Sound Bites 2016, a marcat debutul său în Statele Unite ale Americii. Pianista este câștigatoarea unei burse integrale în cadrul festivalului de muzica de camera Harvard Cultural Collaborative. În timp, concerte și recitaluri au purtat-o pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. În 2014 este câștigătoare a Bursei Yamaha  pentru pianiști. În același an termină cursurile Royal Irish Academy of Music. Prin colaborări cu Festivalul de operă de la Wexford (2013), Opera Briefs (2013 și 2014), Festivalul din Edinburgh (2011), Concursul Național „George Enescu” (2014), Jeunesses Musicales (2015) și Academia Sighisoara (2016, 2017 și 2018), activitatea sa se extinde și în domeniul acompaniamentului. A fost selectată ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall iar din 2019 este profesor asociat al Colegiului National de Muzica “George Enescu”. 

A fost profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019).  Pianista și-a extins activitatea pedagogică și în mediul online, în cadrul organizației Musicians for the World (SUA).

În prezent Eliza Puchianu se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice originale, în care creația unor compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX ocupă un loc privilegiat.

23
/07
/14

În perioada 26 iulie - 1 august, Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct şase spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner.

17
/07
/14

Pe 18 iulie, la ora 17:00, melomanii și iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Sinaia pentru un concert de muzică clasică desfășurat în sala de concerte a reședinței regale, un eveniment inedit pentru această locație atât de apreciată de români, dar și de turiștii străini.

04
/07
/14

Corul Național de Cameră Madrigal își continuă deplasările internaționale la începutul săptămânii viitoare în Țările Baltice (Lituania și Letonia). Turneul va atinge, până la sfârșitul lunii octombrie, și țări precum China (Beijing), Austria (Viena) și Ungaria (Budapesta).

02
/07
/14

După repetiția deschisă a spectacolului ActOrchestra în regia lui Horia Suru din cadrul proiectului 9G – Noua generație de creatori din data de 26 iunie, am avut senzația că s-a produs o mare deșteptare a lumii teatrale românești, un soi de înnoire și strălucire artistică prin prisma unei altfel de abordări a expresivității pe scenă – prin muzică. Pot afirma cu încredere că TNB-ul a întinerit și a înflorit. În consolidarea afirmației mele, mi-am dorit să aflu opiniile avizate ale unor oameni care au strânsă legătură cu teatrul.

29
/06
/14

Cel mai important eveniment de jazz al anului din Capitală, ARCUB Live Open Air — Jazz, Blues & More, se relansează la cea de-a treia ediție sub un nume și un concept nou: Bucharest Jazz Festival.

29
/06
/14

Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal, a strălucit într-un program de concert de mare virtuozitate, în prima apariție a unei orchestre românești pe scena Filarmonicii din Berlin, care a stârnit uralele unui public în general destul de reținut în aprecieri.

27
/06
/14

Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producție ce va intra în repertoriul instituției începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow și de o echipă de creație alcătuită din artiști români și străini.