Stagiunea de marți seara. Recital de pian. Eliza Puchianu
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-recital-de-pian-eliza-puchianu/

Marţi, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” şi pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marţi seara 2020-2021.

Un articol de Petre Ivan|6 decembrie 2020

Marți, 8 decembrie,  ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian
ELIZA PUCHIANU

Program

Frédéric Chopin
Impromptu în mi bemol major, op. 29
Impromptu în fa diez major, op. 36

Amy Beach
A Hermit Thrush at Morn, op. 92, nr. 2

Maria Szymanowska
Nocturna “Le Murmure”
Nocturna în si bemol major

Franz Liszt
Sonetto 104 del Petrarca, în mi major
Sonetto 123 del Petrarca, în la bemol major

Cécile Chaminade
Théme Varié, în la major, op. 89
Poémes Provençaux, op. 127:
Nr. 1: Dans la Lande – Nr. 2: Solitude – Nr. 3 Le passé

Ethel Smyth

Sonata nr. 3, în re major, pentru pian

Concert realizat în colaborare cu Radio România Muzical

Eliza Puchianu este un muzician complex cu o activitate bogată. Apariția ca pianistă solistă la Muzeul de artă din din Boston, în cadrul stagiunii Sound Bites 2016, a marcat debutul său în Statele Unite ale Americii. Pianista este câștigatoarea unei burse integrale în cadrul festivalului de muzica de camera Harvard Cultural Collaborative. În timp, concerte și recitaluri au purtat-o pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. În 2014 este câștigătoare a Bursei Yamaha  pentru pianiști. În același an termină cursurile Royal Irish Academy of Music. Prin colaborări cu Festivalul de operă de la Wexford (2013), Opera Briefs (2013 și 2014), Festivalul din Edinburgh (2011), Concursul Național „George Enescu” (2014), Jeunesses Musicales (2015) și Academia Sighisoara (2016, 2017 și 2018), activitatea sa se extinde și în domeniul acompaniamentului. A fost selectată ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall iar din 2019 este profesor asociat al Colegiului National de Muzica “George Enescu”. 

A fost profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019).  Pianista și-a extins activitatea pedagogică și în mediul online, în cadrul organizației Musicians for the World (SUA).

În prezent Eliza Puchianu se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice originale, în care creația unor compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX ocupă un loc privilegiat.

07
/03
/23

Cea de-a patra ediție a Festivalului Classix s-a încheiat în valuri de aplauze pe 4 martie la Iași, pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

03
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Institutul Francez din Madrid, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei și al Consulatului General al României la Sevilla, organizează concertele de jazz „Drive” susținute de trio-ul timișorean JazzyBIT, vineri, 3 martie, la Teatrul Institutului Francez din Madrid și sâmbătă, 4 martie, la Muzeul Interactiv al Muzicii MIMMA din Málaga.

02
/03
/23

Miercuri, 8 martie 2023 (de la ora 19.00), Ziua Femeii va fi marcată la Sala Radio printr-un concert prezentat de Big Band-ul Radio și invitatul său special: Connect-R. Evenimentul se va derula cu participarea Orchestrei de Cameră Radio și sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru . Concertul se intitulează „Noi ne potrivim”, după piesa compusă de Connect-R, care va și deschide evenimentul de la Sala Radio.

21
/02
/23

Marți, 28 februarie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține Spectacolul Extraordinar „Madrigal 60”, dirijat de Anna Ungureanu.

21
/02
/23

În perioada 26 februarie - 4 martie, la Iași va răsuna muzica clasică în cadrul celei de-a patra ediții Classix Festival și sunt așteptați peste 4.500 de spectatori la concertele organizate în cele mai importante clădiri din punct de vedere istoric și arhitectural.