Stagiunea Teatrului Excelsior s-a deschis cu „Zâna Zorilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-teatrului-excelsior-s-a-deschis-cu-zana-zorilor/

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior s-a deschis luni seară cu premiera spectacolului „Zâna Zorilor”, un basm scris de Ioan Slavici în urmă cu 160 de ani. Premiera reprezintă un omagiu adus memoriei maestrului Ion Lucian, cel care a înfiinţat Teatrul Excelsior şi datorită căruia există edificiul din strada Academiei nr. 28. Invitaţii au fost întâmpinaţi […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior s-a deschis luni seară cu premiera spectacolului „Zâna Zorilor”, un basm scris de Ioan Slavici în urmă cu 160 de ani.

Premiera reprezintă un omagiu adus memoriei maestrului Ion Lucian, cel care a înfiinţat Teatrul Excelsior şi datorită căruia există edificiul din strada Academiei nr. 28.

Invitaţii au fost întâmpinaţi la intrare şi conduşi în sală de „cei şapte pitici” îmbrăcaţi în costume din recuzita teatrului iar copiii au primit şi bomboane oferite de „Scufiţa roşie”.

Cei şapte proaspăt colaboratori vor putea fi văzuţi atât la viitoarele premiere ale teatrului cât la matineele de duminică.

 
Timp de o oră şi 20 de minute spectatorii au intrat în lumea fanteziei şi a aventurii unde s-au întâlnit cu Murgul (Robert Radoveneanu), cu teribila Sfânta Vineri (Paula Sorescu-Lucian), cu cei trei feciori ai Împăratului (Ştefan Velniciuc) – Petru, Luca şi Matei (Dan Clucinschi, Ciprian Cojenel şi Ovidiu Uşvat), cu balaurul năprasnic, cu duhul pădurii şi al florilor şi cu cea mai frumoasă dintre făpturile cereşti şi pământeşti, Zâna Zorilor (Raluca Botez), şi însoţitoarele ei (Cosmina Dobrotă, Vera Popescu şi Iulia Diana Samson).

Pentru Dan Clucinschi spectacolul a reprezentat debutul pe scena de la Excelsior, în sală fiind prezent şi profesorul său de actorie, Eusebiu Ştefănescu.

Dramatizarea îi aparţine Ilincăi Stihi, cea care semnează şi regia spectacolului. Din echipa de creaţie mai fac parte scenografa Luana Drăgoescu, compozitorul şi creatorul versurilor originale George Marcu, coregrafa Andreea Duţă, light-designerul Gheorghe Jipa şi sound-designerul Mihnea Chelariu.

„Zâna Zorilor” este un spectacol care, spun realizatorii, se adresează copiilor între 7 şi 80 de ani. Cei mici vor putea participa în luna octombrie la reprezentaţiile de pe 23 şi 31, de la ora 10,00, în cadrul programului dedicat grădiniţelor şi şcolilor.

 

Sursa: Agerpres

11
/10
/23

Toamnă cu surprize de la Teatrul Apropo: nu mai puțin de șapte comedii, dintre care două în premieră îi așteaptă pe bucureșteni atât la Teatrul Apropo – sala din Pipera, cât și în noul spațiu al teatrului, de la Cinema Europa.

11
/10
/23

„Eu cred încă în catharsis”, a spus Thomas Ostermeier în cadrul unei întâlniri care a avut loc la București, cu prilejul prezentării spectacolului „O istorie a violenței”, în cadrul X-FEST, organizat de Teatrul Excelsior.

10
/10
/23

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în weekend, spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, asistent coregrafie Sabrina Rinaldi, pe scena Festivalului Internațional de Balet Siracusa, Italia, festival ajuns anul acesta la ediția cu numărul 32.

10
/10
/23

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani va juca trei spectacole la Chișinău, între 13-15 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, organizat de Teatrul Național „Satiricus – I.L. Caragiale”.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.