Stai acasă cu documentare KineDok, difuzate gratuit
https://www.ziarulmetropolis.ro/stai-acas%c4%83-cu-documentare-kinedok-difuzate-gratuit/

În această perioadă ar fi trebuit să fie demarată cea de a 6-a editie a programului KineDok Romania şi să fie organizate proiecţii de film documentar în mai multe oraşe din ţară. Datorită circumstanţelor extraordinare în care ne aflăm şi pentru că e bine să stăm acasă, ediţia 2020 va fi decalată, fiind programată să înceapă din a doua jumătate a anului. Pentru ca aşteptarea să fie mai uşoară, One World Romania şi partenerii KineDok din cele 6 ţări pun la dispoziţie un voucher pentru a viziona online gratuit 17 filme din catalogul ediţiilor trecute.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2020

Intrați pe site-ul www.kinedok.net până pe 30 de aprilie și folosiți codul Kine2019_Dok2020 pentru a vedea câteva dintre cele mai îndrăgite documentare din ultimii ani.

Puteți explora standardele contemporane de normalitate în “Un film autist normal” – un documentar candid, câștigător la Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava 2016 și câștigătorul trofeului One World Romania 10 în 2017, iar cei pasionați de istorie sunt invitați să descifreze necunoscutele trecutului comunist și cum el încă ne influențează prezentul în documentarul “Bestia e încă vie”, care a fost prezentat în numeroase festivaluri precum IDFA și ZagrebDox 2016. Deși evenimentele sportive au fost anulate, puteți înca urmări sporturile preferate în documentare precum “Roboțelul de aur” – povestea fascinantei Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, care în ciuda unei copilării violente a ajuns multiplă campioană europeană și mondială. În acelaști timp amatorii de muzică se pot delecta cu filmul “Ceață peste râu”, ce urmărește trei cântăreți de jazz extraordinari care se confruntă cu îmbătrânirea și, implicit, pierderea faimei de odinioară. Un documentar care are o mare relevanță în perioada aceasta este și “Sfârșitul lumii”, nu pentru că ar anunța cu adevărat sfârșitul lumii, ci pentru că arată cum conexiunea umană chiar și de la distanță ne poate salva de la izolare și singurătate.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania în strâns parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului – One World Romania. Proiectul aduce în atenția publicului românesc filme documentare creative, autohtone și internaționale, în marea lor majoritate inaccesibile publicului în afara proiectului și a celorlalte programe ale Asociației One World Romania. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

01
/12
/14

Televiziunea Română programează, în această seară, două filme autohtone - un prilej pentru cinefili de a revedea „la lucru” o serie de mari actori dispăruţi. Astfel, pe TVR 2, de la ora 19.00 puteţi vedea comedia Expresul de Buftea-România (1978), pentru ca două ore mai târziu, pe TVR 1, să ruleze Capcana Mercenearilor, un film regitaz de Sergiu Nicolaescu în anul 1981.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.

27
/11
/14

Realizatoarea Marina Constantinescu promite pentru vineri, 28 noiembrie, ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, o ediţie Nocturne completă: despre viaţă, oameni, filme, politică şi visuri. Cu Nae Caranfil.