Starred Up, o dramă intensă despre viața din penitenciare, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/starred-up-o-drama-intensa-despre-viata-din-penitenciare-la-arcub/

Descoperă lumea de dincolo de gratii într-o nouă ediţie CineȘoc: miercuri, 20 mai, începând cu ora 19.00, iubitorii de cinematografie de calitate sunt aşteptaţi la Sala ARCUB din strada Batişte nr. 14. Filmul lunii mai este tulburătorul Starred Up (2013), o dramă intensă şi convingătoare despre viaţa din penitenciare. 

Un articol de Liliana Matei|16 mai 2015

Regizat de David Mackenzie, Starred Up prezintă situația nefericită a lui Eric (Jack O’Connell), un adolescent furios și exploziv, care este mutat într-o închisoare pentru adulți din cauza comportamentului său agresiv și violent. Odată ajuns în interiorul penitenciarului, Eric își găsește nașul în persoana tatălui său înstrăinat, Neville (Ben Mendelsohn).

Considerat a fi printre cele mai provocatoare filme independente despre viața din închisoare, Starred Up este brutal într-un mod poetic, bucurând-se de apreciere din partea marilor festivaluri de film (Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, BAFTA Awards).

Proiecția din luna mai va fi completată de prezența Iuliei Rugină, regizorul filmului Love Building. Momentan implicată în producția unui documentar despre cea de-a doua ediție a proiectului Filme după gratii – proiecții în penitenciare, care are ca scop promovarea filmului românesc în rândul persoanelor private de libertate, regizorul va vorbi despre impactul acestui proiect în închisorile românești.

CineȘoc este un eveniment marca ARCUB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

Selecția nu ține cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea în comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în română.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14). Prețul unui bilet este de 10 lei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.