Start pentru Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL: program și regulament
https://www.ziarulmetropolis.ro/start-pentru-festivalul-international-de-film-independent-anonimul-program-si-regulament/

ANONIMUL IIFF are loc între 12-16 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, şi reuneşte în program 26 de filme: competiţiile de scurtmetraj românesc (9 titluri) şi internaţional (10 titluri), plus şapte producţii de lungmetraj de ficţiune şi documentar.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2020

Numărul maximum de participanți pentru fiecare proiecție 400 de persoane, care își vor rezerva locurile prin intermediul platformei Eventbook.ro. 

THE FATHER, debutul în lungmetraj de ficțiune al dramaturgului francez Florian Zeller, care vorbește despre degradarea fizică și mentală ce vine odată cu înaintarea în vârstă, deschide cea de-a 17-a ediție a festivalului. Filmul a avut premiera mondială la Sundance și îi are în rolurile principale pe  Anthony Hopkins și Olivia Colman, ambii deținători a două premii Oscar. 

Filmele de lungmetraj care fac parte din programul ANONIMUL 17 sunt:

  • ACASĂ, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, premiat la Sundance și TIFF, prezintă povestea familiei care a locuit timp de 20 de ani în Delta Văcărești, până când locul a devenit zonă protejată – Parcul Natural Văcărești.
  • COLECTIV, realizat de Alexander Nanau și prezentat în premieră internațională la Festivalul de Film de la Veneția, prezintă evenimentele care au urmat incendiului din clubul Colectiv. La proiecție va participa Mirela Neag, protagonistă a filmului și jurnalist de investigație care a acoperit mai multe anchete ce au urmat dezastrului de la Colectiv. 
  • 5 MINUTE, scris și regizat de Dan Chișu, a avut premiera mondială la Festivalului Internațional de Film de la Varșovia și este inspirat din fapte reale. Un film în care se întâlnesc comunitatea LGBT, jandarmeria, mentalități vechi și noi. La proiecția filmului din cadrul ANONIMUL, vor participa regizorul Dan Chișu și actrița Diana Cavallioti.
  • IVANA CEA GROAZNICĂ, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Ivana Mladenović, recompensat cu premiul special al juriului secţiunii „Cineasti del Presente” din cadrul Festivalului de Film de la Locarno, este o poveste neconvențională despre oameni și locuri, despre apartenență și dor, spusă cu umor și tandrețe.

MALMKROG, noul film al lui Cristi Puiu, care a avut premiera mondială la Berlin,  va închide ediția 2020 a ANONIMUL. O ecranizare de epocă, cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu).

Programul festivalului este disponibil aici – https://bit.ly/3fQOxxv

Pentru competițiile ANONIMUL de scurtmetraje românești și internaționale publicul își va putea vota favoriții prin intermediul aplicației http://vot-anonimul.ro/

Prezentatorul ediției ANONIMUL 2020 este actorul și muzicianul, Alex Ștefănescu. A descoperit chitara în liceu, a studiat actoria la London International School of Performing Arts, apoi a îmbinat ambele talente într-un one-man-show în care se vorbește despre trăiri comune oamenilor. 

Măsuri de acces

În zona de proiecție vor exista fluxuri de intrare și ieșire vizibil marcate. La intrare, se vor scana biletele, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura (non-contact). Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului.

Bilete 

Accesul la proiecțiile festivalului este gratuit, însă necesită rezervare pe Eventbook.ro. Biletele cu valoare 0 pentru fiecare zi a festivalului pot fi achiziționate începând cu ora 09.00 a zilei în curs. O persoană poate rezerva maximum 3 bilete/proiecție. Accesul în zona de proiecție se va face exclusiv seara și este posibil cu 45 de minute înainte de ora de începere a primei proiecții din fiecare seară. Biletele care nu sunt utilizate cu 10 minute înainte de începerea proiecției, vor fi anulate.

Regulamentul festivalui este disponibil aici – https://bit.ly/2FdKE9u

Ne puteţi urmări pe:

Website | Facebook | Instagram

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.