Stela Popescu împlinește 80 de ani. O viață dedicată comediei!
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-implineste-80-de-ani-o-viata-dedicata-comediei/

Actriţa Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziţie de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

Un articol de Petre Ivan|21 Decembrie 2015

Sâmbătă, 19 decembrie, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie a avut loc vernisajul expoziției Steaua Teatrului de Comedie – Stela, curator Irina Tapalagă, în prezența actriței Stela Popescu și a invitaților săi.

În perioada 1969 – 1993, Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Comedie, iar expoziția este un remember al rolurilor remarcabile pe care aceasta le-a interpretat în această etapă a carierei sale.

“Dacă vrei să fiu sinceră, este o hăituială generală, pentru că niciodată nu mi-am făcut ziua, fiindcă era în ajun de Crăciun. Am zis că nu are niciun rost să fac mare hărmălaie înaintea Crăciunului. Dar acum s-au unit toți, toți au vrut să mă facă fericită. Sigur că este minunat să vorbești cu oamenii. Astăzi sunt prezentă la această expoziție de fotografie realizată de Irina Tapalagă și sigur că îmi face o mare plăcere fiindcă am văzut și câteva fotografii pe care nici nu le știam și care există în arhiva teatrului. Sunt roluri frumoase pe care le-am jucat la Teatrul de Comedie. Am jucat 18 ani aici, unul dintre spectacole fiind și «Preșul», unul care a bulversat țara”, a declarat Stela Popescu, pentru Agerpres.

Luni, 21 decembrie, de la ora 18.00, actriţa se va afla la Palatul Naţional al Copiilor, unde va avea loc spectacolul „Stela Popescu şi Prietenii ei”. Vor urca pe scenă, printre alții, Alexandru Arșinel, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu sau Sanda Ladoși.

12370773_10153151065867397_408103260846459533_o

1979 – PEȚITOAREA. de Thornton Wilder, regia Valeriu Moisescu Stela Popescu. Click pe imagine pentru a vedea imaginile din expoziția Teatrului de Comedie!

Președinția României i-a conferit artistei, la 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D — “Arta Spectacolului”. În 2002, a obținut, alături de Alexandru Arșinel, premiul special pentru teatru de revistă al UNITER.

Citiţi şi:
20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

Page 1 of 23112345...102030...Last »