Stela Popescu împlinește 80 de ani. O viață dedicată comediei!
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-implineste-80-de-ani-o-viata-dedicata-comediei/

Actriţa Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziţie de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2015

Sâmbătă, 19 decembrie, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie a avut loc vernisajul expoziției Steaua Teatrului de Comedie – Stela, curator Irina Tapalagă, în prezența actriței Stela Popescu și a invitaților săi.

În perioada 1969 – 1993, Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Comedie, iar expoziția este un remember al rolurilor remarcabile pe care aceasta le-a interpretat în această etapă a carierei sale.

„Dacă vrei să fiu sinceră, este o hăituială generală, pentru că niciodată nu mi-am făcut ziua, fiindcă era în ajun de Crăciun. Am zis că nu are niciun rost să fac mare hărmălaie înaintea Crăciunului. Dar acum s-au unit toți, toți au vrut să mă facă fericită. Sigur că este minunat să vorbești cu oamenii. Astăzi sunt prezentă la această expoziție de fotografie realizată de Irina Tapalagă și sigur că îmi face o mare plăcere fiindcă am văzut și câteva fotografii pe care nici nu le știam și care există în arhiva teatrului. Sunt roluri frumoase pe care le-am jucat la Teatrul de Comedie. Am jucat 18 ani aici, unul dintre spectacole fiind și «Preșul», unul care a bulversat țara”, a declarat Stela Popescu, pentru Agerpres.

Luni, 21 decembrie, de la ora 18.00, actriţa se va afla la Palatul Naţional al Copiilor, unde va avea loc spectacolul „Stela Popescu şi Prietenii ei”. Vor urca pe scenă, printre alții, Alexandru Arșinel, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu sau Sanda Ladoși.

12370773_10153151065867397_408103260846459533_o

1979 – PEȚITOAREA. de Thornton Wilder, regia Valeriu Moisescu Stela Popescu. Click pe imagine pentru a vedea imaginile din expoziția Teatrului de Comedie!

Președinția României i-a conferit artistei, la 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D — „Arta Spectacolului”. În 2002, a obținut, alături de Alexandru Arșinel, premiul special pentru teatru de revistă al UNITER.

Citiţi şi:
04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.