Stela Popescu o readuce pe Scufiţa Roşie la Opera Comică
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-o-readuce-pe-scufita-rosie-la-opera-comica/

Stela Popescu este un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare, puţini sunt aceia care ştiu însă că actriţa a semnat şi regia unor spectacole pe scena Operei Comice Pentru Copii.

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2013

Stela Popescu este un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare, puţini sunt aceia care ştiu însă că actriţa a semnat şi regia unor spectacole pe scena Operei Comice Pentru Copii.

Şi când povestea istorisită este una aşa de cunoscută şi de iubită ca „Scufiţa Roşie”, pe muzica antrenantă a tânărului compozitor Roman Vlad şi în interpretarea plină de farmec a micilor vedete ale teatrului, rezultatul nu poate fi decât unul foarte bun. Totul, supravegheat de Stela Popescu.

În zilele de vineri ale lunii noiembrie, 15, 22 şi 29 noiembrie, de la ora 17.00, Opera Comică Pentru Copii vă invită la musicalul Scufiţa Roşie, un spectacol în regia Stelei Popescu şi scenografia ingenioasă a Vioricăi Petrovici.

Stela Popescu

Stela Popescu, regizoarea spectacolului „Scufiţa Roşie“ 

În distribuţie le veţi reîntâlni pe micile vedete ale teatrului, alături de mai marii lor colegi: Jennifer Dumitraşcu, Raluca Oprea, Andrei Lazăr, Lucia Racoveanu, Roberta Enişor, Bogdan Şerban şi Iustina Soare, împreună cu baletul Operei Comice Pentru Copii, în coregrafia Sorinei Tiron.

Foto credit: Adrian Pitulac, Opera Comică Pentru Copii, foto cu Stela Popescu

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.