Stela Popescu revine într-un rol principal pe marile ecrane în „Mamaia“
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-revine-intr-un-rol-principal-pe-marile-ecrane-in-mamaia/

Din 19 aprilie, Stela Popescu va putea fi admirată din nou într-un rol principal, de această dată în comedia „Mamaia“, un film din a cărui distribuţie fac parte nume consacrate ale scenei româneşti, în frunte cu: Valentin Teodosiu, Adrian Văncică şi Ion Dichiseanu.

Un articol de |20 martie 2013

Din 19 aprilie, Stela Popescu va putea fi admirată din nou într-un rol principal, de această dată în comedia „Mamaia“, un film din a cărui distribuție fac parte nume consacrate ale scenei românești, în frunte cu: Valentin Teodosiu, Adrian Văncică și Ion Dichiseanu.

Tinerii actori Mădalina Anea, Paul Diaconescu, Cosmin Natanțicu și Cătălin Neamțu vor aduce un plus de vitalitate pe marile ecrane.

Au trecut aproape 20 de ani de când legendara actriță Stela Popescu strălucea pe marile ecrane în filmul „A doua cădere a Constantinopolului“.

Mamaia

Cea mai recentă producție MediaPro Pictures, „Mamaia“, este o comedie efervescentă realizată de echipa care a adus publicului filmele de succes: „Ho Ho Ho“, „Ho Ho Ho 2: O Loterie de familie“ şi „S-a furat mireasa“. Pentru realizarea acestui proiect, producătorul Alma Bacula a apelat la echipa cu care lucrează de ani buni, la regizorul Jesus del Cerro, directorul de imagine Viorel Sergovici și la proaspăt regăsitul ei fost coleg de facultate din L.A., scenaristul Collin J. Blair, cel cu care a mai colaborat și la filmul de Crăciun lansat iarna trecută, „Ho Ho Ho 2: O Loterie de familie“.

Pentru rolul principal, Alma a invitat-o pe cea care i-a înmânat anul trecut pe scena Premiilor Gopo premiul pentru ,,Cea mai vizionată producție românească din 2011“ (filmul „Naşa“): Stela Popescu.

Mamaia îşi apără proprietatea

Comedia „Mamaia“ spune povestea unei bătrâne, Matilda (Stela Popescu), ce ţine piept unui „afacerist” feroce, un rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe casa în care aceasta locuieşte. Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase (Valentin Teodosiu) recurge la cele mai josnice metode de evacuare, însă simpatica doamnă nu numai că este foarte hotărâtă, dar este şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea.

Iar de partea ei se află o tânără plină de surprize (Mădălina Anea), vechi prieteni şi colegi şi o doză foarte mare de noroc.

Cariera Stelei Popescu a fost recunoscută și onorată în 2011 prin oferirea unei stele pe Aleea Celebrităților. Publicul său o iubește pentru nenumăratele roluri de la Teatrul de Revistă sau pentru filmele în care prezența ei a adăugat un strop de magie.

Vali Teodosiu

A debutat în 1958, în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul“, pentru ca mai apoi să joace în peste 25 de filme, printre care „Nea Mărin miliardar“, „Pe malul stâng al Dunării albastre“, „În fiecare zi mi-e dor de tine“, precum și numeroase alte pelicule. Totuși, reputata actriță mărturisește că “este primul film în care dețin rolul principal după 20 de ani, aşa că nu pot să nu fiu emoționată”.

Din 19 aprilie, Stela Popescu dă viață unui personaj savuros în „Mamaia“, o comedie care va putea fi vizionată în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex, Cafe Cinema Patria, Cinema Europa, Cityplex (Constanta, Brasov, Tulcea), Arta ( Târgu-Jiu), Patria (Craiova), Cinema ,,Florin Piersic” (Cluj), Cinema ,,Sergiu Nicolaescu” (Târgu-Jiu), Twins (Ploiesti), Premiera (Ploiești), Cortina (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Cinema Capitol (Onești), precum și în cinematografele din rețeaua Cinema City. Un film distribuit de MediaPro Distribution.

Foto: MediaPro Pictures

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

09
/10
/14

Revista de Povestiri deschide înscrierile pentru a doua ediție a atelierului de scenaristică „Play”, care se va desfășura la București începând cu 20 octombrie, timp de trei luni, sub îndrumarea scriitoarei Cecilia Ștefănescu și a regizorului Igor Cobileanski.

08
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Q.E.D.”, al doilea film al lui Andrei Gruzsniczki, este o apariţie insolită în cinematografia română, datorită raportării atipice la trecutul comunist. Temperarea tentaţiei regizorului-scenarist de a spune totul despre perioada reconstituită l-ar fi transformat însă dintr-un film bun într-unul remarcabil.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.