Stela Popescu revine într-un rol principal pe marile ecrane în „Mamaia“
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-revine-intr-un-rol-principal-pe-marile-ecrane-in-mamaia/

Din 19 aprilie, Stela Popescu va putea fi admirată din nou într-un rol principal, de această dată în comedia „Mamaia“, un film din a cărui distribuţie fac parte nume consacrate ale scenei româneşti, în frunte cu: Valentin Teodosiu, Adrian Văncică şi Ion Dichiseanu.

Un articol de |20 martie 2013

Din 19 aprilie, Stela Popescu va putea fi admirată din nou într-un rol principal, de această dată în comedia „Mamaia“, un film din a cărui distribuție fac parte nume consacrate ale scenei românești, în frunte cu: Valentin Teodosiu, Adrian Văncică și Ion Dichiseanu.

Tinerii actori Mădalina Anea, Paul Diaconescu, Cosmin Natanțicu și Cătălin Neamțu vor aduce un plus de vitalitate pe marile ecrane.

Au trecut aproape 20 de ani de când legendara actriță Stela Popescu strălucea pe marile ecrane în filmul „A doua cădere a Constantinopolului“.

Mamaia

Cea mai recentă producție MediaPro Pictures, „Mamaia“, este o comedie efervescentă realizată de echipa care a adus publicului filmele de succes: „Ho Ho Ho“, „Ho Ho Ho 2: O Loterie de familie“ şi „S-a furat mireasa“. Pentru realizarea acestui proiect, producătorul Alma Bacula a apelat la echipa cu care lucrează de ani buni, la regizorul Jesus del Cerro, directorul de imagine Viorel Sergovici și la proaspăt regăsitul ei fost coleg de facultate din L.A., scenaristul Collin J. Blair, cel cu care a mai colaborat și la filmul de Crăciun lansat iarna trecută, „Ho Ho Ho 2: O Loterie de familie“.

Pentru rolul principal, Alma a invitat-o pe cea care i-a înmânat anul trecut pe scena Premiilor Gopo premiul pentru ,,Cea mai vizionată producție românească din 2011“ (filmul „Naşa“): Stela Popescu.

Mamaia îşi apără proprietatea

Comedia „Mamaia“ spune povestea unei bătrâne, Matilda (Stela Popescu), ce ţine piept unui „afacerist” feroce, un rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe casa în care aceasta locuieşte. Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase (Valentin Teodosiu) recurge la cele mai josnice metode de evacuare, însă simpatica doamnă nu numai că este foarte hotărâtă, dar este şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea.

Iar de partea ei se află o tânără plină de surprize (Mădălina Anea), vechi prieteni şi colegi şi o doză foarte mare de noroc.

Cariera Stelei Popescu a fost recunoscută și onorată în 2011 prin oferirea unei stele pe Aleea Celebrităților. Publicul său o iubește pentru nenumăratele roluri de la Teatrul de Revistă sau pentru filmele în care prezența ei a adăugat un strop de magie.

Vali Teodosiu

A debutat în 1958, în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul“, pentru ca mai apoi să joace în peste 25 de filme, printre care „Nea Mărin miliardar“, „Pe malul stâng al Dunării albastre“, „În fiecare zi mi-e dor de tine“, precum și numeroase alte pelicule. Totuși, reputata actriță mărturisește că “este primul film în care dețin rolul principal după 20 de ani, aşa că nu pot să nu fiu emoționată”.

Din 19 aprilie, Stela Popescu dă viață unui personaj savuros în „Mamaia“, o comedie care va putea fi vizionată în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex, Cafe Cinema Patria, Cinema Europa, Cityplex (Constanta, Brasov, Tulcea), Arta ( Târgu-Jiu), Patria (Craiova), Cinema ,,Florin Piersic” (Cluj), Cinema ,,Sergiu Nicolaescu” (Târgu-Jiu), Twins (Ploiesti), Premiera (Ploiești), Cortina (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Cinema Capitol (Onești), precum și în cinematografele din rețeaua Cinema City. Un film distribuit de MediaPro Distribution.

Foto: MediaPro Pictures

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.