Stela Popescu revine într-un rol principal pe marile ecrane în „Mamaia“
https://www.ziarulmetropolis.ro/stela-popescu-revine-intr-un-rol-principal-pe-marile-ecrane-in-mamaia/

Din 19 aprilie, Stela Popescu va putea fi admirată din nou într-un rol principal, de această dată în comedia „Mamaia“, un film din a cărui distribuţie fac parte nume consacrate ale scenei româneşti, în frunte cu: Valentin Teodosiu, Adrian Văncică şi Ion Dichiseanu.

Un articol de |20 martie 2013

Din 19 aprilie, Stela Popescu va putea fi admirată din nou într-un rol principal, de această dată în comedia „Mamaia“, un film din a cărui distribuție fac parte nume consacrate ale scenei românești, în frunte cu: Valentin Teodosiu, Adrian Văncică și Ion Dichiseanu.

Tinerii actori Mădalina Anea, Paul Diaconescu, Cosmin Natanțicu și Cătălin Neamțu vor aduce un plus de vitalitate pe marile ecrane.

Au trecut aproape 20 de ani de când legendara actriță Stela Popescu strălucea pe marile ecrane în filmul „A doua cădere a Constantinopolului“.

Mamaia

Cea mai recentă producție MediaPro Pictures, „Mamaia“, este o comedie efervescentă realizată de echipa care a adus publicului filmele de succes: „Ho Ho Ho“, „Ho Ho Ho 2: O Loterie de familie“ şi „S-a furat mireasa“. Pentru realizarea acestui proiect, producătorul Alma Bacula a apelat la echipa cu care lucrează de ani buni, la regizorul Jesus del Cerro, directorul de imagine Viorel Sergovici și la proaspăt regăsitul ei fost coleg de facultate din L.A., scenaristul Collin J. Blair, cel cu care a mai colaborat și la filmul de Crăciun lansat iarna trecută, „Ho Ho Ho 2: O Loterie de familie“.

Pentru rolul principal, Alma a invitat-o pe cea care i-a înmânat anul trecut pe scena Premiilor Gopo premiul pentru ,,Cea mai vizionată producție românească din 2011“ (filmul „Naşa“): Stela Popescu.

Mamaia îşi apără proprietatea

Comedia „Mamaia“ spune povestea unei bătrâne, Matilda (Stela Popescu), ce ţine piept unui „afacerist” feroce, un rechin imobiliar, care încearcă să pună mâna pe casa în care aceasta locuieşte. Împreună cu cei doi fii ai săi, Tănase (Valentin Teodosiu) recurge la cele mai josnice metode de evacuare, însă simpatica doamnă nu numai că este foarte hotărâtă, dar este şi foarte creativă în felul în care îşi apără proprietatea.

Iar de partea ei se află o tânără plină de surprize (Mădălina Anea), vechi prieteni şi colegi şi o doză foarte mare de noroc.

Cariera Stelei Popescu a fost recunoscută și onorată în 2011 prin oferirea unei stele pe Aleea Celebrităților. Publicul său o iubește pentru nenumăratele roluri de la Teatrul de Revistă sau pentru filmele în care prezența ei a adăugat un strop de magie.

Vali Teodosiu

A debutat în 1958, în pelicula „Alo? Aţi greşit numărul“, pentru ca mai apoi să joace în peste 25 de filme, printre care „Nea Mărin miliardar“, „Pe malul stâng al Dunării albastre“, „În fiecare zi mi-e dor de tine“, precum și numeroase alte pelicule. Totuși, reputata actriță mărturisește că “este primul film în care dețin rolul principal după 20 de ani, aşa că nu pot să nu fiu emoționată”.

Din 19 aprilie, Stela Popescu dă viață unui personaj savuros în „Mamaia“, o comedie care va putea fi vizionată în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex, CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex, Cafe Cinema Patria, Cinema Europa, Cityplex (Constanta, Brasov, Tulcea), Arta ( Târgu-Jiu), Patria (Craiova), Cinema ,,Florin Piersic” (Cluj), Cinema ,,Sergiu Nicolaescu” (Târgu-Jiu), Twins (Ploiesti), Premiera (Ploiești), Cortina (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Cinema Capitol (Onești), precum și în cinematografele din rețeaua Cinema City. Un film distribuit de MediaPro Distribution.

Foto: MediaPro Pictures

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.