Stephen Hawking l-a felicitat pe Eddie Redmayne, câştigătorul Oscarului pentru rolul din “The Theory of Everything”
https://www.ziarulmetropolis.ro/stephen-hawking-l-a-felicitat-pe-eddie-redmayne-castigatorul-oscarului-pentru-rolul-din-the-theory-of-everything/

Stephen Hawking l-a felicitat luni, pe Facebook, pe actorul Eddie Redmayne, câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea astrofizicianului în filmul “The Theory of Everything”.

Un articol de Petre Ivan|23 Februarie 2015

În urmă cu câteva luni, Stephen Hawking se declarase “emoţionat până la lacrimi” după vizionarea filmului, spunând că avea uneori senzaţia că se priveşte pe el însuşi mulţumită actorului britanic.

Felicitări lui Eddie Redmayne pentru câştigarea unui Oscar pentru interpretarea mea în filmul The Theory of Everything. Bună treabă Eddie, sunt foarte mândru de tine – Stephen Hawking

Redmayne dezvăluise anterior că avusese “diaree verbală” când l-a întâlnit pentru prima oară pe Hawking, declarând pentru publicaţia The Independent că “practic doar a scuipat în faţă informaţie despre el, către el, pentru prima jumătate de oră.”

Până în momentul în care l-a cunoscut, Redmayne făcuse primele şase luni de cercetare, proces din timpul căruia, cu cât citea mai mult despre Hawking, cu atât se transforma mai mult într-un idol pentru el.

Cum s-a pregătit Eddie Redmayne ca să îl interpreteze pe Stephen Hawking

Să intre în personaj nu a fost un proces tocmai uşor pentru actorul de 32 de ani, care, înainte de “biopicul” de dragoste “The Theory of Everything”, era cunoscut pentru “Les Misérables” şi “My Week With Marilyn”.

Redmayne a petrecut patru luni studiind viaţa lui Hawking, “proces care a cerut atât de multă cercetare”, a explicat britanicul pentru Variety în decembrie 2014, încât a semănat cu “scrierea unei dizertaţii de doctorat”.

Întrucât rolul a presupus interpretarea astrofizicianului, acum în vârstă de 72 de ani, la diferite vârste şi etape ale sclerozei laterale amiotrofice, actorul a urmărit fiecare documentar şi videoclip YouTube în parte pe care le putea găsi despre viaţa şi cariera lui Hawking.

Redmayne citea, de asemenea, tot ce putea găsi util, lucrând şi cu un profesor de fizică de la Facultatea Imperială din Londra care i-a putut explica toate informaţiile.

Redmayne a colaborat şi cu un coregraf, Alexandra Reynolds, timp de patru ore pe zi. “Puneam ce ştiam în apucarea unui stilou, în băut, mers şi existat”.

Pentru a înţelege mai bine afecţiunea neuromotorie, Redmayne vizita o clinică de neurologie din Londra la fiecare două săptămâni, unde discuta cu peste 30 de pacienţi.

Actorul compila toate lucrurile aflate pe o foaie de hârtie pe care o purta cu el oriunde ajungea în timpul filmărilor. “Era ca Magna Carta”, spunea regizorul filmului “The Theory of Everything”. “A devenit cel mai important document în afara scenariului”.

Eddie Redmayne vs Stephen Hawking

Eddie Redmayne vs Stephen Hawking

Rol de Oscar

Transformarea fizică a lui Redmayne a devenit mult mai intensă când actorul l-a interpretat pe Hawking în perioada anilor mai târzii din viaţă.

Potrivit regizorului, Eddie Redmayne “suferea cu adevărat, dar nu se plângea niciodată” când era forţat să stea într-un scaun cu rotile timp de ore cu picioarele încrucişate şi capul său aplecat într-o parte, într-o poziţie care îi îngreuna respiraţia.

Pentru ca Redmayne să pară mai mic de statură şi mai în vârstă, Redmayne a folosit urechi mari prostetice.

Se pare că toate eforturile depuse de Eddie Redmayne şi de echipa filmului au avut rezultate înainte ca filmul să fie premiat. Când Stephen Hawking a văzut filmul pentru prima dată, a fost emoţionat până la lacrimi, potrivit unui articol The Independent din decembrie anul trecut.

Hawking a spus că a fost atât de impresionat de portretizarea sa de către Eddie Redmayne pe marele ecran încât uneori avea senzaţia că se priveşte pe el însuşi.

“Am avut senzaţia că Eddie Redmayne m-a portretizat foarte bine. Uneori credeam că era eu. Cred că devotamentul lui Eddie va avea un mare impact emoţional”, a spus atunci astrofizicianul, pe care filmul l-a emoţionat până la lacrimi la prima vizionare.

Eddie Redmayne a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Stephen Hawking în filmul “The Theory of Everything”.

Foto: Stephen Hawking, Eddie Redmayne – facebook, cinemagia

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

05
/02
/19

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, SĂ NU UCIZI reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.

04
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi ieşirea Regatului Unit din UE nu s-a finalizat încă, britanicii au lansat deja un film, producţia de televiziune „Brexit”, regizată de Toby Haynes şi cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, care încearcă să reconstituie campania de dinaintea referendumului din 2016. Disponibil pe HBO şi HBO GO.

Page 1 of 22812345...102030...Last »