Stephen Hawking l-a felicitat pe Eddie Redmayne, câştigătorul Oscarului pentru rolul din „The Theory of Everything”
https://www.ziarulmetropolis.ro/stephen-hawking-l-a-felicitat-pe-eddie-redmayne-castigatorul-oscarului-pentru-rolul-din-the-theory-of-everything/

Stephen Hawking l-a felicitat luni, pe Facebook, pe actorul Eddie Redmayne, câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea astrofizicianului în filmul „The Theory of Everything”.

Un articol de Petre Ivan|23 februarie 2015

În urmă cu câteva luni, Stephen Hawking se declarase „emoţionat până la lacrimi” după vizionarea filmului, spunând că avea uneori senzaţia că se priveşte pe el însuşi mulţumită actorului britanic.

Felicitări lui Eddie Redmayne pentru câştigarea unui Oscar pentru interpretarea mea în filmul The Theory of Everything. Bună treabă Eddie, sunt foarte mândru de tine – Stephen Hawking

Redmayne dezvăluise anterior că avusese „diaree verbală” când l-a întâlnit pentru prima oară pe Hawking, declarând pentru publicaţia The Independent că „practic doar a scuipat în faţă informaţie despre el, către el, pentru prima jumătate de oră.”

Până în momentul în care l-a cunoscut, Redmayne făcuse primele şase luni de cercetare, proces din timpul căruia, cu cât citea mai mult despre Hawking, cu atât se transforma mai mult într-un idol pentru el.

Cum s-a pregătit Eddie Redmayne ca să îl interpreteze pe Stephen Hawking

Să intre în personaj nu a fost un proces tocmai uşor pentru actorul de 32 de ani, care, înainte de „biopicul” de dragoste „The Theory of Everything”, era cunoscut pentru „Les Misérables” şi „My Week With Marilyn”.

Redmayne a petrecut patru luni studiind viaţa lui Hawking, „proces care a cerut atât de multă cercetare”, a explicat britanicul pentru Variety în decembrie 2014, încât a semănat cu „scrierea unei dizertaţii de doctorat”.

Întrucât rolul a presupus interpretarea astrofizicianului, acum în vârstă de 72 de ani, la diferite vârste şi etape ale sclerozei laterale amiotrofice, actorul a urmărit fiecare documentar şi videoclip YouTube în parte pe care le putea găsi despre viaţa şi cariera lui Hawking.

Redmayne citea, de asemenea, tot ce putea găsi util, lucrând şi cu un profesor de fizică de la Facultatea Imperială din Londra care i-a putut explica toate informaţiile.

Redmayne a colaborat şi cu un coregraf, Alexandra Reynolds, timp de patru ore pe zi. „Puneam ce ştiam în apucarea unui stilou, în băut, mers şi existat”.

Pentru a înţelege mai bine afecţiunea neuromotorie, Redmayne vizita o clinică de neurologie din Londra la fiecare două săptămâni, unde discuta cu peste 30 de pacienţi.

Actorul compila toate lucrurile aflate pe o foaie de hârtie pe care o purta cu el oriunde ajungea în timpul filmărilor. „Era ca Magna Carta”, spunea regizorul filmului „The Theory of Everything”. „A devenit cel mai important document în afara scenariului”.

Eddie Redmayne vs Stephen Hawking

Eddie Redmayne vs Stephen Hawking

Rol de Oscar

Transformarea fizică a lui Redmayne a devenit mult mai intensă când actorul l-a interpretat pe Hawking în perioada anilor mai târzii din viaţă.

Potrivit regizorului, Eddie Redmayne „suferea cu adevărat, dar nu se plângea niciodată” când era forţat să stea într-un scaun cu rotile timp de ore cu picioarele încrucişate şi capul său aplecat într-o parte, într-o poziţie care îi îngreuna respiraţia.

Pentru ca Redmayne să pară mai mic de statură şi mai în vârstă, Redmayne a folosit urechi mari prostetice.

Se pare că toate eforturile depuse de Eddie Redmayne şi de echipa filmului au avut rezultate înainte ca filmul să fie premiat. Când Stephen Hawking a văzut filmul pentru prima dată, a fost emoţionat până la lacrimi, potrivit unui articol The Independent din decembrie anul trecut.

Hawking a spus că a fost atât de impresionat de portretizarea sa de către Eddie Redmayne pe marele ecran încât uneori avea senzaţia că se priveşte pe el însuşi.

„Am avut senzaţia că Eddie Redmayne m-a portretizat foarte bine. Uneori credeam că era eu. Cred că devotamentul lui Eddie va avea un mare impact emoţional”, a spus atunci astrofizicianul, pe care filmul l-a emoţionat până la lacrimi la prima vizionare.

Eddie Redmayne a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Stephen Hawking în filmul „The Theory of Everything”.

Foto: Stephen Hawking, Eddie Redmayne – facebook, cinemagia

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.