Steve Jobs a închis Festivalul de Film de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/steve-jobs-a-incheiat-festivalul-de-film-de-la-londra/

Filmul biografic “Steve Jobs”, portret în trei acte al fondatorului Apple, regizat de Danny Boyle şi avându-l în rolul principal pe Michael Fassbender, a încheiat duminică a 59-a ediţie a Festivalului de Film de la Londra. Al doilea film despre Steve Jobs este ecranizarea biografiei autorizate scrise de Walter Isaacson de către scenaristul de succes Aaron Sorkin, câştigător al premiului Oscar pentru scenariul peliculei “The Social Network”.

Un articol de Petre Ivan|19 Octombrie 2015

“Nu veți vedea în acest film o reinterpretare dramatizată a paginii sale Wikipedia”, a spus Aaron Sorkin la conferința de presă organizată cu ocazia prezentării filmului, asumându-și faptul că portretul inventatorului iPhone-ului nu este exhaustiv, precum și prezența unor elemente de ficțiune în povestea sa.

Aaron Sorkin a scris un scenariu în trei acte în jurul lansării produselor emblematice ale lui Jobs, care a murit în octombrie 2011, la 56 de ani: Macintosh în 1984, primul calculator al societății sale NeXT în 1988, după expulzarea de la Apple, și iMac în 1998.

Scenaristul se apleacă și asupra relațiilor complexe ale lui Jobs cu fiica sa cea mare, Lisa Brennan-Jobs, cu colaboratoarea sa apropiată Joanna Hoffman (interpretată de Kate Winslet), asociatul său, Steve Wozniak, creatorul sistemului de exploatare a primului Macintosh Andy Hertzfeld sau cu fostul PDG al Apple, John Sculley (jucat de Jeff Daniels).

Portretul fragmentat este “dramatizarea mai multor conflicte personale prin care a trecut Steve Jobs, care alcătuiesc o imagine de ansamblu. Sunt ele adevărate? Cred că da și cred că filmul prezintă un adevăr mai vast” asupra fondatorului Apple, a spus scenaristul.

Pentru a transpune pe marele ecran scenariul cu aspect de piesă de teatru, regizorul britanic Danny Boyle, câștigător al unui premiu Oscar pentru “Slumdog Millionaire”, a filmat fiecare dintre cele trei epoci în formate diferite: în 16 milimetri pentru 1984, 35 de milimetri pentru 1988 și digital pentru 1998. “A fost o experiență fantastică să parcurgem scenariul de 180 de pagini de dialog, cu nicio indicație despre filmare”, a spus Danny Boyle, arătând că a vrut să ofere spectatorilor ” o experiență imersivă” în viața omului care “ne-a schimbat viețile”.

Extrem de criticat încă de la început de anturajul lui Steve Jobs, mai ales de soția sa, Laurene, și actualul PDG al Apple, Tim Cook, filmul s-a bucurat de sprijinul lui Steve Wozniak, cofondatorul Apple și consilier la filmări.

Afirmând că a fost “cel mai bun scenariu pe care l-a citit” vreodată, actorul Michael Fassbender a afirmat că a abordat rolul “cu cel mai mare respect pentru Steve Jobs”, adăugând că, la fel ca în jurnalism, a fost “răspunderea lui să prezinte povești” ca aceasta.

Kate Winslet a fost impresionată de “incredibila loialitate” a colaboratorilor apropiați ai lui Jobs.

Prezentat la Londra în avanpremieră europeană, filmul va fi lansat din luna noiembrie și în alte țări europene (Germania, Spania, Belgia, Franța, Italia, etc.).

Foto: Steve Jobs – cinemagia

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

14
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Vara anului 1981, URSS – un cântăreț de rock consacrat și îndrăgit, Mike Naumenko, și soția sa Natalia îl întâlnesc pe Viktor Țoi, care va deveni o vedetă a muzicii underground sovietice din anii `80. Este punctul de pornire din „Leto” (2018), noul film al regizorului rus Kirill Serebrennikov.

12
/04
/19

Competiția celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (18 – 21 aprilie, București) reunește cele mai noi și premiate filme cu temă politică. Printre ele și Omul Roșu - regizat de Mugur Vărzariu - ce spune povestea lui Petre Ignatencu, canoist de performanță și șofer de taxi în anii ‘60, care crede cu tărie că prăbușirea comunismului în decembrie ‘89 a fost o uriașă greșeală a istoriei. 

12
/04
/19

A treia ediție a American Independent Film Festival începe vineri 12 aprilie la Cinema PRO cu Gala de deschiderea a festivalului, urmată de proiecția în premieră, de la ora 20:00 a filmului The Sisters Brothers, în prezența regizorului Jacques Audiard, unul dintre invitații speciali ai festivalului.

11
/04
/19

INTERVIU „Nu a existat o singură direcție „autoritară” în selecție. Ne-am ghidat după anumite titluri pe care am simțit nevoia să le arătăm, titluri care ne-au plăcut foarte mult și reprezentau mai multe fațete al cinema-ului american contemporan”, spune Andrei Tănăsescu, curatorul AIFF (12-18 aprilie).

11
/04
/19

Proiecțiile de film din cadrul Documentary Mondays și Fiction Tuesdays continuă, zilele de luni şi marţi stând sub semnul imaginației ca refugiu și mijloc de evadare dintr-o realitate opresivă. Pe 15 aprilie, de la ora 20:00, veţi putea vedea documentarul Soviet Hippies, care ilustrează subcultura hippie din Uniunea Sovietică, iar pe 16 aprilie, de la aceeași oră, filmul Baron Prášil, care ne propune o călătorie fantastică prin timp și spațiu.

10
/04
/19

Șapte dintre cele mai noi și apreciate filme cu temă politică se regăsesc în competiția Festivalului Internațional de Film Cinepolitica 2019, care va avea loc între 18 – 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Campania electorală din Franța, activismul social, justiția oarbă și deportările în URSS sunt temele abordate în patru dintre cele șapte filme din competiție.

Page 1 of 23312345...102030...Last »