Steve McQueen, King of Cool
https://www.ziarulmetropolis.ro/steve-mcqueen-king-of-cool/

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” – Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năştea unul dintre cei mai îndrăgiţi actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2017

Actorul care iubea maşinile sport, motocicletele şi drogurile a fost căsătorit de trei ori şi a avut o relaţie furtunoasă cu Ali McGraw, actrița din filmul „Love Story”.

Puţini ştiu că Steve McQueen se afla în fruntea listei celebrităţilor pe care psihopatul Charles Manson vroia să le ucidă. În noaptea în care Sharon Tate, fosta soţie a lui Roman Polanski, a fost asasinată McQuinn fusese invitat să ia cina la reşedinţa cuplului, însă o întâlnire neașteptată cu o femeie misterioasă l-a făcut să nu mai onoreze invitaţia în ultima clipă.

Din acea zi, actorul a purtat mereu asupra sa o armă pentru a se putea apăra. De asemenea, a fost apoi unul dintre bărbaţii care au purtat sicriul lui Bruce Lee la funeraliile acestuia.

A jucat în filme precum „Cei şapte magnifici”, „Marea evadare” , „Inspectorul Bullitt”, „Cincinnati Kid” şi „Papillon” şi a fost nominalizat la Oscar pentru „Canoniera de pe Yangtze”

Fumător înrăit, a fost diagnosticat cu mesoteliom, o formă de cancer la plămîni în 1980, dar a ţinut secretă starea sa de sănătate până cu o lună înainte de moartea sa.

Steve McQueen s-a stins din viață pe 7 noiembrie 1980, la vârsta de 50 ani. Actorul a murit într-un spital din oraşul mexican Juarez, în urma unui atac de cord, la 24 de ore după o operaţie efectuată cu succes pentru îndepărtarea mai multor tumori canceroase din stomac.

Foto: Steve McQueen – facebook

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »