300: Ascensiunea unui Imperiu – din 7 martie, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/300-ascensiunea-unui-imperiu-din-7-martie-in-cinematografe/

300: Ascensiunea unui Imperiu, povestit în stilul vizual spectaculos al blockbusterului 300: Eroii de la Termopile, este un nou capitol din epopeea impresionantă, în care acţiunea se desfăşoară pe un nou câmp de luptă – marea. Distribuit de MediaPro Distribution, filmul ajunge pe marile ecrane din tara incepand cu 7 martie.

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2014

300: Ascensiunea unui Imperiu, povestit în stilul vizual spectaculos al blockbusterului 300: Eroii de la Termopile, este un nou capitol din epopeea impresionantă, în care acţiunea se desfăşoară pe un nou câmp de luptă – marea. Distribuit de MediaPro Distribution, filmul ajunge pe marile ecrane din tara incepand cu 7 martie.

Spectaculoasa acţiune prezintă confruntarea dintre generalul grec Temistocle şi forţele invadatoare ale Persiei, conduse de Artemisia, comandantul necruţător al flotei navale.

În expansiunea sa, imperiul persan pare de neoprit sub conducerea regelui-zeu Xerxes. Ştiind că singura sa speranţă de a înfrânge armata inamică este de a uni întreaga Grecie, Temistocle conduce atacul care are să schimbe soarta naţiunii.

300: Ascensiunea unui Imperiu

Din distribuţia filmului fac parte Sullivan Stapleton în rolul lui Temistocle şi Eva Green în rolul Artemisiei, alături de Lena Headey ca regina spartană Gorgo, David Wenham în rolul lui Dilios, Andrew Tiernan interpretează personajul Ephialtes, Andrew Pleavin apare în rolul lui Daxos, iar Rodrigo Santoro joacă din nou rolul regelui nemuritor al Persiei, Xerxes.

Din distribuţia principală mai fac parte Hans Matheson, în rolul prietenului şi sfătuitorului lui Temistocle, Aeskylos; Callan Mulvey şi Jack O’Connell, ca tată şi fiu, Scyllias şi Calisto şi Igal Naor, în rolul regelui persan Darius.

300: Ascensiunea unui Imperiu

Filmul a fost regizat de Noam Murro, după un scenariu scris de Zack Snyder şi Kurt Johnstad, bazat pe romanul grafic Xerxes, semnat de Frank Miller.

Foto cu 300: Ascensiunea unui Imperiu – MediaPro Distribution

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: