Concert caritabil DIN SUFLET PENTRU FIECARE SUFLET
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-caritabil-din-suflet-pentru-fiecare-suflet/

15 artişti îndrăgiţi de muzică populară îşi unesc forţele luna aceasta într-un spectacol caritabil menit să ofere animalelor vulnerabile o şansă la îngrijirea pe care o merită.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2024

Astfel, avem bucuria de a vă invita la concertul caritabil DIN SUFLET PENTRU FIECARE SUFLET, ce va avea loc în prag de Buna Vestire, pe data de 24 martie 2024, la Berăria H din București. Momentele artistice sunt dedicate strângerii de fonduri pentru finalizarea construcției Sache Hospital, primul spital veterinar social comunitar din țară, demers inițiat de Asociația pentru Protecția Animalelor Sache.

Evenimentul își va deschide ușile la 17:30, urmând ca în cadrul său Laura Fincu, fondatoarea Sache, să țină un discurs despre nevoia societății pentru astfel de facilități și va oferi noutăți cu privire la stadiul spitalului, urmând ca de la 19:00 să cânte pe scenă Mioara Velicu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, ⁠Elena Merișoreanu, Emilia Ghinescu, ⁠Mărioara Man Gheorghe, Valentin Sanfira, Codruța Filip, Grigore Gherman, Maria Stepovenco, Emilia Holtea, Ilie Caraș, Raluca Diaconu, Mihaela Apostol și Vasile Ostafi.

Steliana Sima, cunoscută drept „Brigitte Bardot de România” prin acțiunile caritabile pe care le face pentru necuvântătoare, povestește: „De-a lungul timpului, m-am implicat în salvarea a numeroși câini de pe stradă, pe care apoi i-am îngrijit, sterilizat și dat spre adopție la familii iubitoare. Dar situația în țară e critică. Avem nevoie de o implicare la o scară mult mai mare pentru a vedea rezultate pe termen lung, iar acest concert este un pas în această direcție. Prin muzică, cântând din suflet, putem convinge oamenii să empatizeze mai mult și să le canalizăm resursele spre a face bine. Împreună putem veni în ajutorul animalelor și oamenilor neputincioși, care își vor găsi salvarea la Sache Hospital.”

Fiecare bilet reprezentă o donație, cele trei 3 categorii costând 99, 69 respectiv 49 lei. Acestea se pot cumpăra prin pagina dedicată evenimentului.

Sache Hospital este construit în comuna Tărtășești, Dâmbovița și în prezent se află „la gri”, cu ajutorul a 350,000 EURO strânși din donații până în prezent. 110,00 EURO mai lipsesc ca Asociația Sache să finalizeze proiectul în această vară. Aici se va putea trata gratuit fiecare animal aflat în nevoie, singur sau dintr-o familie vulnerabilă, iar restul categoriilor vor beneficia de prețuri sociale pentru servicii, reinvestind peste 90% din profit înapoi în cauză.

Spitalul va avea două recepții și două săli de internare separate, pentru căței și pisici, două săli de consultație, un laborator, o sală de radiologie, un hol preoperator și postoperator, sală de chirurgie cu șase mese, un centru de training, vestiare, bucătarie și alte anexe administrative. Pe lângă activitatea medicală, spitalul își propune să devină și cel mai mare centru de formare profesională din țară.

Laura Fincu, fondator și CEO, detaliază: „Situația animalelor de companie din România este tragică. Managementul populației de câini și pisici nu urmează bunele practici iar rezultatul este un flux continuu de animale care experimentează cruzime și neglijență extremă. În contextul în care doar 15% dintre câinii înregistrați oficial în România sunt sterilizați, iar un câine poate avea până la 60,000 de urmași în 6 ani, matematic, prin eutanasiere, nu se poate ține pasul, în timp ce impactul emoțional și financiar asupra societății este devastator. Printr-un astfel de spital veterinar, unic în țară, animalele  vor putea beneficia de soluții accesibile și accentul va fi pus pe prevenție, strategie care a funcționat în alte țări occidentale.”

Cei care nu reușesc să participe la eveniment pot susține Sache Hospital printr-un mesaj cu textul VET la 8845. Astfel, o donație de 2 EURO se va duce lunar către locul în care fiecare animal singur sau dintr-o familie vulnerabila își va putea găsi salvarea.

Partener principal: Berăria H

Pentru mai multe detalii, vizitează sache.info și pagina de Facebook a proiectului.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.