„Strada” are premiera la Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/strada-are-premiera-la-tandarica/

Pe data de 5 februarie 2021, ora 18:00, la Teatrul Țăndărică va avea loc premiera spectacolului „Strada” în regia lui Mihai Gruia Sandu.

Un articol de Liliana Matei|5 februarie 2021

„Spectacolul Strada este în genul teatrului clownesc, nonverbal, cu adresă către toate vârstele. Propunerea vine în întâmpinarea necesității de a putea exporta un spectacol și în zonele nevorbitorilor de limba română, cererea fiind foarte mare de spectacole de comedie nedependente de o limbă anume. În străinătate ele sunt foarte gustate, existând mari festivaluri (despre care la noi, nu se cunoaște mai nimic). Limbajul nonverbal este universal”, spune Mihai Gruia Sandu, regizorul spectacolului.

Scenariul și regia: Mihai Gruia Sandu

Costume: Stela Verebceanu (Republica Moldova)

Asistent scenografie: Emilia Furduiu

Muzica: Andrei Gheorghiu și o mică parte este semnată de Yves Chamberlain (Canada)

Vârsta: Peste 5 ani, nonverbal

Durata: 60 min

Distribuție: Liliana Gavrilescu, Simina Constantin, Ana-Maria Bălescu, Florin Mititelu, George Simian

Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medical/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3C.

Accesul se face cu respectarea de către participant a distanțării de minimum 1,5 m. Respectarea distanței obligatorii de minimum 1,5 m și în condițiile utilizării toaletelor.

26
/01
/22

CRONICĂ DE FILM La fel ca „Neidentificat” (2020), prima parte a unei preconizate trilogii filmate la Piatra Neamţ şi în împrejurimi, „Miracol (2021) este prins între dorinţa de a spune lucruri tari din sfera dramelor morale şi încărcate psihologic şi înclinaţia de a testa convenţiile unui amestec de thriller şi policier.

26
/01
/22

Piano STAR - Programul de excelență destinat tinerilor pianiști din segmentul preuniversitar a organizat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Festivalul Piano STAR, un maraton al repertoriilor studiate în întregul proiect, după 4 module de perfecționare tehnică și interpretativă, susținute de profesori de pian din importante academii de muzică din Europa.