„Strada” are premiera la Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/strada-are-premiera-la-tandarica/

Pe data de 5 februarie 2021, ora 18:00, la Teatrul Țăndărică va avea loc premiera spectacolului „Strada” în regia lui Mihai Gruia Sandu.

Un articol de Liliana Matei|5 februarie 2021

„Spectacolul Strada este în genul teatrului clownesc, nonverbal, cu adresă către toate vârstele. Propunerea vine în întâmpinarea necesității de a putea exporta un spectacol și în zonele nevorbitorilor de limba română, cererea fiind foarte mare de spectacole de comedie nedependente de o limbă anume. În străinătate ele sunt foarte gustate, existând mari festivaluri (despre care la noi, nu se cunoaște mai nimic). Limbajul nonverbal este universal”, spune Mihai Gruia Sandu, regizorul spectacolului.

Scenariul și regia: Mihai Gruia Sandu

Costume: Stela Verebceanu (Republica Moldova)

Asistent scenografie: Emilia Furduiu

Muzica: Andrei Gheorghiu și o mică parte este semnată de Yves Chamberlain (Canada)

Vârsta: Peste 5 ani, nonverbal

Durata: 60 min

Distribuție: Liliana Gavrilescu, Simina Constantin, Ana-Maria Bălescu, Florin Mititelu, George Simian

Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medical/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3C.

Accesul se face cu respectarea de către participant a distanțării de minimum 1,5 m. Respectarea distanței obligatorii de minimum 1,5 m și în condițiile utilizării toaletelor.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.