Street art-ul bucureștean, la Animation Worksheep 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/street-art-ul-bucurestean-la-animation-worksheep-2018/

14 tineri animatori din România şi Republica Moldova au realizat animaţiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureştean în cadrul celei de-a zecea ediţii ale atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediţiei aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediţii ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2018

A zecea ediție Animation Worksheep, desfășurată între 2 – 23 martie, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative – CINETic, a avut loc sub îndrumarea trainerilor Matei Branea, unul dintre cei mai cunoscuți animatori și ilustratori români, Luiz Stockler, regizor, animator și ilustrator din Marea Britanie, Radu Pop, artist vizual și animator, Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator și Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului Anim’est și coordonatorul platformei Animation Worksheep.

Participanții au experimentat, timp de trei săptămâni, tehnici de animație precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, elemente de storytelling și editare, imitând structura unui studio mare de animație.

Alături de animațiile realizate anul acesta în cadrul Animation Worksheep, publicul prezent la petrecerea din Club Control, sâmbătă, va putea viziona produsele realizate la edițiile anterioare ale atelierului intensiv de animație: videoclipuri pentru piese ale unor formații autohtone precum Subcarpați, Robin and the Backstabbers sau Coma.

Seara va fi urmată de performance-uri live ale unor artiști locali și internaționali. Trupa Orkid, un proiect muzical cu influențe punk, blues și progressive rock compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție, Alexandru Andone – chitară,George Frătica – chitară bass, și Sebastian Burneci (trompetă), va lansa primul single, ”SURUAIKA”, de pe EP-ul instrumental care urmează să apară mai târziu, primăvara aceasta. ”SURUAIKA” este și titlul unui scurtmetraj de animație produs de Animation Worksheep cu ajutorul foștilor participanți, cu soundtrackul compus și înregistrat de Orkid.

Doua live-acturi prezente pentru prima dată pe o scenă din București vor deschide concertul Orkid: Handsome Handsen, proiectul muzical post lo-fi al lui Luiz Stockler, trainer în cadrul Animation Worksheep, și Swarms and The Sun, un one-man-show dream pop / alternative / post-rock din Transilvania.

Noaptea va continua cu DJOI – proiectul muzical in-house produs de Anim’est și Animation Worksheep, care își propune să treacă prin 60 de ani de muzică dance, de la rock’n’roll, blues, R’n’B  & synth pop, la progressive house, indie electronic și techno experimental.

Accesul la petrecere se va face începând cu ora 20.00, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Animation Worksheep este organizat de Asociația culturală ESTENEST și Festivalul de Film de Animație Anim’est, încolaborare cuCINETic și UNATC.

Foto: Animation Worksheep – facebook

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.