Street art-ul bucureștean, la Animation Worksheep 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/street-art-ul-bucurestean-la-animation-worksheep-2018/

14 tineri animatori din România şi Republica Moldova au realizat animaţiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureştean în cadrul celei de-a zecea ediţii ale atelierului intensiv de animaţie Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediţiei aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediţii ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2018

A zecea ediție Animation Worksheep, desfășurată între 2 – 23 martie, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative – CINETic, a avut loc sub îndrumarea trainerilor Matei Branea, unul dintre cei mai cunoscuți animatori și ilustratori români, Luiz Stockler, regizor, animator și ilustrator din Marea Britanie, Radu Pop, artist vizual și animator, Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator și Vlad Ilicevici, directorul executiv al Festivalului Anim’est și coordonatorul platformei Animation Worksheep.

Participanții au experimentat, timp de trei săptămâni, tehnici de animație precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, elemente de storytelling și editare, imitând structura unui studio mare de animație.

Alături de animațiile realizate anul acesta în cadrul Animation Worksheep, publicul prezent la petrecerea din Club Control, sâmbătă, va putea viziona produsele realizate la edițiile anterioare ale atelierului intensiv de animație: videoclipuri pentru piese ale unor formații autohtone precum Subcarpați, Robin and the Backstabbers sau Coma.

Seara va fi urmată de performance-uri live ale unor artiști locali și internaționali. Trupa Orkid, un proiect muzical cu influențe punk, blues și progressive rock compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție, Alexandru Andone – chitară,George Frătica – chitară bass, și Sebastian Burneci (trompetă), va lansa primul single, ”SURUAIKA”, de pe EP-ul instrumental care urmează să apară mai târziu, primăvara aceasta. ”SURUAIKA” este și titlul unui scurtmetraj de animație produs de Animation Worksheep cu ajutorul foștilor participanți, cu soundtrackul compus și înregistrat de Orkid.

Doua live-acturi prezente pentru prima dată pe o scenă din București vor deschide concertul Orkid: Handsome Handsen, proiectul muzical post lo-fi al lui Luiz Stockler, trainer în cadrul Animation Worksheep, și Swarms and The Sun, un one-man-show dream pop / alternative / post-rock din Transilvania.

Noaptea va continua cu DJOI – proiectul muzical in-house produs de Anim’est și Animation Worksheep, care își propune să treacă prin 60 de ani de muzică dance, de la rock’n’roll, blues, R’n’B  & synth pop, la progressive house, indie electronic și techno experimental.

Accesul la petrecere se va face începând cu ora 20.00, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Animation Worksheep este organizat de Asociația culturală ESTENEST și Festivalul de Film de Animație Anim’est, încolaborare cuCINETic și UNATC.

Foto: Animation Worksheep – facebook

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.