Studiourile Pixar și Laika, la ediția aniversară Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/studiourile-pixar-si-laika-la-editia-aniversara-animest/

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est sărbătoreşte, în octombrie, 10 ani de existenţă, alături de invitaţi de excepţie. Două dintre cele mai mari studiouri de animaţie din lume, Pixar şi LAIKA, vin la Bucureşti pentru a oferi publicului acces în culisele animaţiei la cel mai înalt nivel.

Un articol de Petre Ivan|21 septembrie 2015

Odată cu ediția aniversară, componenta educațională a festivalului capătă încă și mai multă amploare, printr-o serie de workshopuri, masterclassuri, prezentări și proiecții speciale menite să deschidă apetitul pentru animație în rândul aspiranților de toate vârstele, sau să îi răsplătească pe cei inițiați deja în tainele industriei.

Joi, 8 octombrie,

Project Worksheep 2015

Project Worksheep 2015

la Cinema Elvire Popesco, de la 20.00, fanii animației primesc acces în culisele unei producții majore în stop motion. Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing la celebrul studio de animație LAIKA, se întoarce la Anim’est, după prezența din 2012.

Mark va vorbi publicului despre procesul complex care stă la baza celor trei filme LAIKA nominalizate la Oscar: Coraline, ParaNorman şi Boxtroli, şi va dezvălui secrete despre modul în care studioul creează universuri întregi de mână, piesă cu piesă, cu 24 de cadre pe secundă.

Vineri, 9 octombrie,

de la 18.30, la Cinema Studio va fi proiectată cea mai recentă producție Pixar, lansată de Walt Disney Pictures: Inside Out (r. Pete Docter, Ronaldo Del Carmen), o poveste despre maturizare și despre amalgamul de emoții care îi sunt asociate, cu câteva dintre cele mai cunoscute voci ale scenei comediei americane (Amy Poehler, Bill Hader sau Lewis Black). Publicul va dori să își păstreze locurile, pentru că în continuarea proiecției, de la 20.30, art directorul și character

Sâmbătă, 20 octombrie,

 Inside Out

Inside Out

de la 20.30, la Cinema Studio, publicul e invitat să arunce o nouă privire exclusivistă în culisele Pixar, în prezența lui Albert Lonzano.

Proiecția specială “20 de ani de Toy Story” sărbătorește primul lungmetraj de animație realizat în întregime cu tehnici CGI, o piatră de temelie în evoluția animației digitale de astăzi.

Accesul la toate prezentările și proiecțiile de la Re:Animation Hub, precum și la prezentările Pixar/LAIKA este liber. Biletul care oferă acces la proiecțiile Inside Out și “20 de ani de Toy Story” este în valoare de 13 lei.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Re:Animation Hub și la Journey Pub.

Programul festivalului este disponibil online, pe site-ul festivalului.

Foto: Studiourile Pixar şi Laika – animest.ro

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »