Suflet Românesc, în onoarea Principesei Moștenitoare Margareta
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-romanesc-cu-si-de-dan-puric-in-onoarea-principesei-mostenitoare-margareta/

Cu ocazia zilei de naştere a Principesei Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, Dan Puric dedică Alteţei Sale Regale spectacolul SUFLET ROMÂNESC, de la Teatrul de Comedie, din seara de 25 martie 2016, sala Radu Beligan, de la ora 19.00

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2016

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de Principesa Maria, vor viziona spectacolul, împreună cu un număr de invitați ai Familiei Regale, din țară și din străinătate.

Principesei Moștenitoare Margareta

Principesa Moștenitoare Margareta

Spectacolul SUFLET ROMÂNESC, scenariu și regia Dan Puric, este o izbucnire de revoltă, umor şi speranţă, o metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei, de natură să-l facă să renască, o probă de inegalabil talent şi o excepţională virtuozitate în exprimarea artistică.

Dan Puric spune, prin pantomimă si dans, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului

Foto: Dan Puric – facebook

26
/07
/22

Celebrul Festival de la Veneţia şi-a anunţat marţi selecţia pentru ediţia din acest an. Până vom comenta principalele secţiuni, să notăm prezenţa debutului în lungmetrajul de ficţiune al lui Mihai Mincan, "Spre Nord", în competiţia Orizzonti.

26
/07
/22

Cinci lungmetraje de ficțiune și documentare vor concura anul acesta pentru marele trofeu al celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 8 - 14 august, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

26
/07
/22

„Delta Bucureștiului”, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut în cinematografe din 23 septembrie. Filmul documentar, al doilea al regizoarei cunoscută deja publicului pentru „Marussia” (2013), spune, prin vocea actrițelor Sandrine Bonnaire și Ada Condeescu, povestea unui teren viran.

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

21
/07
/22

E perioada vacanţelor şi afară e foarte cald, dar asta nu înseamnă că programul cinematografelor nu merge înainte. Ziarul Metropolis vă recomandă cinci filme de autor, numai bune de văzut într-o sală răcoroasă de cinema.