Suflet vagabond, performance-ul emoționant care deschide anul teatral la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/suflet-vagabond-performance-ul-emotionant-care-deschide-anul-teatral-la-arcub/

Suflet vagabond este spectacolul care deschide anul teatral la ARCUB – Centrul Cultural al Bucureştiului. Îmbinând cu succes teatrul cu muzica, acest performance plin de culori şi emoţii se joacă pe 23 şi 24 ianuarie de la ora 20:00, la sediul din Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2016

Suflet vagabond este un monolog în doi, inspirat din povești adevărate. Povești adunate din sticlele aruncate în mare de artiști-călători ai lumii dar și de alte suflete anonime.

Ideea spectacolului s-a născut pe meleaguri străine, la Alger (Festivalul Cultural European), când doi prieteni s-au întâlnit și-au hotărât să pună la cale “un proiect de suflet” vorbit într-o singură limbă, “cea a muzicii, a armoniei, în ciuda disonanțelor, zgomotelor asurzitoare care ne bulverseazà încontinuu”.

Povestea neterminată despre viața celor mereu pe drum, a fost imaginată de doi creatori-hoinari cu o bogată experiență în afara țării: actrița de teatru șiSuflet vagabond film Simona Măicănescu (în țară a lucrat cu regizori precum Tompa Gabor, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Mona Chirilă, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu, Lucian Pintilie) și muzicianul și compozitorul Alex Simu, care și-a plimbat muzica prin 32 de țări și cinci continente.

Din echipa proiectului mai fac parte: Elena Butică, asistent regie și scenografie, Dan Basu, un artist vizual foarte cunoscut în zona underground românească pentru proiecțiile sale multimedia și pictorița stabilită în Spania, Anka Moldovan, ale cărei tablouri reprezintă suportul spectacolului vizual.

Aşteptam de mult un astfel de spectacol în peisajul nostru extrem de pestriţ, amestecat, prea amestecat, care să-mi aducă aminte de colinele înmuiate în lumină şi mister ale lui Horia Bernea şi Cesare Pavese, de picturile magice ale ale lui Florin Niculiu, de melancolia fără sfârşit a lui Emil Botta. Da, aşteptam un astfel de “haiku” al sufletului, scris cu o caligrafie atât de preţioasă: cea a pasiunii, a iubirii absolute, a legăturilor “mişunate” între lucruri şi oameni. – Irina Budeanu, Cotidianul

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și din rețeaua de bilete EVENTIM.

Preţuri: 43,20 lei (Categoria I) și 27 lei (Categoria II).

Foto: Suflet vagabond – Toma Lapteş

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.