„Super Pisicile Războinice”, o nouă serie fantastică semnată Erin Hunter
https://www.ziarulmetropolis.ro/super-pisicile-razboinice-o-noua-serie-fantastica-semnata-erin-hunter/

Editura Galaxia Copiilor publică în limba română „Super Pisicile Războinice”, o nouă serie fantasy semnată de Erin Hunter, care conţine romane de sine stătătoare dedicate eroilor de legendă cunoscuţi cititorilor din clanurile de pisici sălbatice.

Un articol de Liliana Matei|23 martie 2022

Fiecare super ediție se concentrează asupra destinului unui personaj-cheie, iar acțiunea se poate desfășura oricând pe axa timpului, de la crearea clanurilor până în perioada modernă a evoluției acestora. Noile romane depășesc amploarea cărților din seria principală, unele având chiar 40 de capitole și un număr dublu de pagini. Nu interferează cu firul acţiunii din seriile Pisicile Războinice și pot fi citite în orice ordine, micul cititor ghidându-se în alegerile sale după numele personajului de pe copertă.

Misiunea lui Stea de Foc deschide seria Super Pisicile Războinice în limba română. Acțiunea îl surprinde pe Stea de Foc la trei anotimpuri de când a devenit liderul Clanului Tunetului. În pădure domnește, în sfârșit, pacea între cele patru clanuri de pisici. Nu însă și în sufletul său, căci visele îi sunt bântuite de pisici tânguitoare, aparținând unui clan necunoscut. Se dovedesc a fi parte din cel de-al cincilea clan al pădurii, unul dispărut de atâta vreme, încât nicio pisică nu-și mai amintește de el. Cartea este caracterizată de aceeași acțiune incitantă, suspans la cote înalte și lecții de curaj și loialitate. În viitor, sub umbrela Super Pisicile Războinice vor apărea romanele Profeția lui Stea Albastră, Legământul lui Stea Încovoiată și Viziunea lui Zbor de Molie.

Fanii Pisicilor Războinice pot comanda în avans acest prim volum alegând fie reducerea de 20%, fie pachetul care conţine un tricou personalizat. Misiunea lui Stea de Foc va fi livrată începând cu data de 11 aprilie 2022. În aceeaşi perioadă, se află în campanie de precomenzi şi Prima Bătălie, cel de-al XXVII-lea volum al seriei Pisicile Războinice – Zorii clanurilor.

Erin Hunter este pseudonimul sub care scriitoarele britanice Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles și Victoria Holmes au dat viaţă celor mai îndrăgite serii de romane pentru copii și tineri: Pisicile Războinice, Supraviețuitorii, Exploratorii și Bravelands. Eroii Savanei, favoritele puștilor din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, China, Japonia, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Rusia și Coreea de Sud.

Editura Galaxia Copiilor, înfiinţată în anul 2012, face parte din Grupul Editorial ALL, alături de editurile ALL, ALL Educaţional, ALLFA, Sian Books şi Helen-Exley România, şi este dedicată cărţii pentru copii.

 

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.