Superstarul muzicii clasice, HAVASI, în concert la  București
https://www.ziarulmetropolis.ro/superstarul-muzicii-clasice-havasi-in-concert-la-bucuresti/

După un succes răsunător la Carnegie Hall în New York City, cel mai nou spectacol-concert al pianistului şi compozitorului HAVASI va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti pe 22 noiembrie, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2016

Concertul face parte din turneul mondial HAVASI Landmark World Tour, care se desfășoară în multe dintre sălile de concert prestigioase ale lumii. Spectacolul de deschidere al turneului a avut loc pe scena principală a Carnegie Hall, unde a fost aplaudat la scenă deschisă timp de 15 minute de publicul din New York. Presa americană a descris HAVASI ca fiind „cel mai important export muzical al Ungariei după Bartók”.

Concertul Havasi este o spectaculoasă experiență auditivă și vizuală. Creațiile originale și inovative îi aparțin 100% lui HAVASI, care este un virtuoz al pianului și unul dintre cei mai fascinanți și versatili tineri compozitori din zilele noastre. Absolvent al Academiei de Muzică Franz Liszt, Havasi  îmbină perfect cunoașterea profundă a muzicii clasice cu abordarea directă a muzicii moderne, reușind prin stilul său unic să impresioneze și să distreze publicul în egală măsură. 

Spectacolul aduce pe aceeași scenă mulți artiști diferiți, toți extrem de talentați:  pian solo, baterie rock, orchestră de coarde și artiști solo, vocal și instrumental. Cu ajutorul lor, publicul este transpus într-o călătorie fascinantă, printr-o serie de scene muzicale care i se revelează în permanență. Diferitele stări muzicale oferă publicului o experiență intensă și memorabilă, precum un rollercoaster al emoțiilor, amplificată de cele mai noi tehnologii în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video.

Invitat special: Lisa Gerrard, fost membru Dead Can Dance

Concertul Havasi din București va beneficia de un invitat special, solista de origine australiană Lisa Gerrard, compozitor asociat și interpret al coloanei sonore a peliculei Gladiatorul. Lisa Gerrard, muzician și compozitor deopotrivă, a devenit vedetă internațională ca membră a trupei Dead Can Dance. Pentru coloana sonoră a filmului Gladiatorul, co-produsă alături de Hans Zimmer, a fost nominalizată la Oscar și a primit un Glob de Aur. Vocea ei specifică, incomparabilă și cu un contralto dureros de magnific poate fi adesea auzită în cele mai bine vândute hituri de la Hollywood, inclusiv în Baraka, Heat, Mission Impossible II, Man on Fire și The Insider.

buc16-poster-2560

HAVASI reprezintă una dintre cele mai de succes povești din industria muzicii instrumentale. Este singurul pianist clasic care umple cu regularitate stadioanele datorită propriilor compoziții. Spectacolul unic de pe scenă are la bază conceptul original al directorului american de creație Brian Burke (spectacolul lui Céline Dion – „The New Day” din Las Vegas, Il Divo, America’s Got Talent) și al designerului vizual francez Gilles Papain (Cirque du Soleil, Marseilles opera, Ballet de Monte Carlo).

HAVASI a concertat în fața a peste 46.000 de oameni într-un singur weekend la Papp Laszlo Sports Arena din Budapesta, confirmând statutul de adevărat fenomen muzical. Spectacolul respectiv l-a propulsat pe locul #2 în clasamentele Billboard Boxscore și Pollstar pentru numărul de bilete vândute la nivel mondial – un nivel al succesului care depășește chiar și spectacolele de top rock și pop. Muzica din spectacol a fost pe locul #2 în clasamentul Billboard al concertelor internaționale, albumul #1 pe iTunes și #1 absolut pe Deezer: Artistul #1, Albumul #1 și Melodia #1.

Carismatic si magnetic, HAVASI face spectacol, lăsând publicul cu respirația tăiată. Show-ul este potrivit pentru orice vârstă, fiind propice pentru copii, care au oportunitatea de a face cunoștință cu instrumentele clasice printr-o abordare modernă. Părinții sunt încurajați să vină la concert împreună cu copiii lor cu vârsta de cel puțin 3 ani și să-și manifeste bucuria și entuziasmul pe durata întregului concert, fără etichetele convenționale specifice unui concert de muzică clasică.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţelele Eventim. Copiii cu vârsta până în 15 ani beneficiază de o reducere de 50%.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.