Surprizele anului 2015 la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/surprizele-anului-2015-la-sala-radio/

Norma, „Anotimpurile” lui Vivaldi sau Integrala sonatelor de Beethoven sunt doar câteva dintre surprizele noii stagiuni la Sala Radio.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2015

După epuizarea abonamentelor pentru anul 2015, s-au pus în vânzare biletele individuale la Sala Radio. Astfel, începând de marţi, 7 ianuarie 2015, biletele individuale pot fi achiziţionate pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Printre serile muzicale de care iubitorii muzicii se pot bucura în noul an se numără : Norma (operă în concert) într-o distribuţie de excepţie, cu Elena Moşuc în rolul titular (30 ianuarie), concertul marelui acordeonist francez Richard Galliano, alături de Big Band-ul Radio (8 martie), evenimentul în care violonistul Gabriel Croitoru va cânta celebrele „Anotimpuri” ale lui Vivaldi alături de Orchestra de Cameră Radio (28 ianuarie), seara în care violonistul Liviu Prunaru va interpreta unul dintre concertele lui Paganini, alături de Orchestra Naţională Radio (6 martie) sau Integrala sonatelor de Beethoven pentru pian şi vioară, partea a II-a, un prilej extraordinar de a-l asculta pe Valentin Gheorghiu la pian, alături de Gabriel Croitoru la vioară (4 februarie) etc.

Casa de bilete a Sălii radio este situată pe strada General Berthelot 60-64. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, puteţi citi aici.

Foto: Surprizele anului 2015 la Sala Radio, Elena Moşuc în Norma – orchestreradio.ro

24
/05
/20

Program de excepție în cea de-a treia lună de #EnescuOnline, începând de sâmbătă 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea să revadă pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de operă din ediția 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de către 2020 International Opera Awards în top 5 evenimente de gen care promovează muzica de operă la nivel mondial.

22
/05
/20

Ținând cont de situația actuală a artiștilor, care din cauza crizei Coronavirus nu au mai putut performa, iar multe apariții concertistice le-au fost anulate pe plan internațional, la inițiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creată platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artiștilor posibilitatea atât de a susține concerte în această perioadă, cât și pentru a rămâne în contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor on-line.

20
/05
/20

Concertul pe care artista LP ar fi trebuit să îl susțină vara aceasta este amânat din motive de siguranță pentru vara anului viitor. Mai exact, întâlnirea cu publicul din România va avea loc pe data de 11 iulie 2021 la Arenele Romane . Spectacolul de anul acesta a fost amânat ca urmare a Ordonanței Militare numărul 1 din data de 18 martie 2020.

19
/05
/20

Joi, 21 mai 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam. În program, Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de Antonin Dvořák și Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68 de Johannes Brahms.

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

07
/05
/20

„Un virus numit OPERĂ” este noul generic sub care Luminița Arvunescu, apreciată realizatoare de emisiuni muzicale, și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Radio România Muzical, readuc în cea mai strictă actualitate și într-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusă de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica.

04
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 4 mai 1955, în condiții sărăcăcioase contrastante cu extraordinara sa personalitate, se stingea unul din marii oameni ai secolului XX. Îl sărbătorim, ne mândrim cu el, dar cât îl cunoaștem (și ascultăm) de fapt pe George Enescu? Iată doar câteva din trăsăturile unei personalități și ale unei cariere excepționale – și o invitație de a-i descoperi muzica.

Page 1 of 14712345...102030...Last »