Sute de pasionați ai artelor vizuale, la „Vama sub lumini de Oscar”
https://www.ziarulmetropolis.ro/sute-de-pasionati-ai-artelor-vizuale-la-vama-sub-lumini-de-oscar/

Pasionaţii de arte vizuale sunt invitaţi şi în acest an la Vama Veche, la cel mai mare festival internaţional de arte vizuale din România — Vama sub lumini de Oscar. Festivalul se va desfăşura în perioada 19 — 28 august 2016, la Vama Veche, reunind sute de pasionaţi ai artelor vizuale.

Un articol de Petre Ivan|2 august 2016

Aflat la cea de-a șaptea ediție, Vama sub lumini de Oscar va însemna în acest an atât cursuri, seminarii și ateliere practice gratuite pentru pasionații de film, fotografie, pictură, sculptură, teatru și muzică cât și expoziții, proiecții de film și concerte în aer liber.

Cursanții înscriși la festival sunt provocați să învețe cât mai multe tehnici noi iar la final participantul cu cele mai bune rezultate va câștiga trofeul VSLO 2016.

Secțiunea FOTOGRAFIE va însemna în acest an o serie de workshopuri care îmbină teoria cu practica și care vor fi susținute de lectori cu experiență recunoscuți la nivel național și internațional. Temele alese în acest an sunt: street fashion, fotografie de nuntă, staged photography, fotografie de nud, fotografia de stradă, fotografie pe film, manipularea imaginii în Photoshop, fotojurnalism, fotografie pe film, fotografie de portret.Vama sub lumini de Oscar

La secțiunea de fotografie, printre invitații speciali îi amintim pe Olav Urdahl, editor principal al celui mai mare ziar de știri din Norvegia dar și Micha Bruinvels, directorul World Press Photo Contest.

Secțiunea FILM înseamnă cursuri și ateliere practice în domenii precum producție video, regie, iluminare, sunet și editare. Participanții vor avea de făcut un documentar, fiind coordonați în permanență de o echipă de profesioniști din domeniu: Veaceslav Cebotari (Moldova), Andrei Băltărețu-Iancu și Bogdan Petrașcu.

Vama sub lumini de OscarCursanții la secțiunea PICTURĂ și SCULPTURĂ vor putea participa în acest an la cursuri teoretice și practice coordonate de Daniel Prapone, pictor și sculptor român cu numeroase expoziții internaționale. La final festivalului va fi organizată o expoziție cu cele mai bune picturi și sculpturi realizate de către participanți.

Secțiunea de TEATRU, prezentă pentru prima dată în cadrul festivalului, aduce în prim plan teatrul cu păpuși în mărime naturală.

Cursurile vor fi coordonate de compania de teatru Lightwave Theatre Company, scopul final fiind acela de a produce o piesă de teatru completă, cursanții putând participa la realizarea scenariului și spectacolul propriu-zis, iar reprezentația finală va avea loc pe scena VSLO în ultima zi a festivalului.

Atunci când spui Vama Veche te gândești inevitabil și la muzică. De-a lungul ultimilor șase ani, Vama sub lumini de Oscar a avut în programul său zeci de concerte rock, folk, punk. Anul acesta facem însă un mic pas înainte și oferim, pe lângă concerte, două zile de CURSURI CU INSTRUMENTE DE PERCUȚIE. Cele două zile de cursuri (cu practică intensivă) vor avea ca rezultat un spectacol care va fi prezentat pe scena VSLO, sâmbăta 27 august. N-am fi putut face acest lucru fără sprijinul echipei Drum Café și al lectorilor Ati de Chile, Adelin Dragu, Cristian Melak și Norbert Halmagyi.

Foto: Vama sub lumini de Oscar – www.facebook.com/VamaSubLuminiDeOscar

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.