Sylvain Auzou, noul director artistic al BIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/sylvain-auzou-noul-director-artistic-al-biff/

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) vine, pe lîngă filmele importante şi foarte bune, şi cu o premieră organizatorică. Sylvain Auzou, directorul secţiunii Venice Days, din cadrul Mostrei Veneţiene, este noul director artistic al festivalului nostru.

Un articol de Petre Ivan|5 aprilie 2016

BIFF 2016 – Anul acesta, juriul secțiunii principale este condus de Marie Pierre Duhamel  Muller. Cu o experiență îndelungată și variată în diferite ”departamente” ale producției cinematografice, acum este producător la prestigioasa companie ”Pathé”, după ce, până în 2014 a fost membru al comitetelor de selecție pentru Venezia Mostra del Cinema și pentru Roma IFF (2005-2014).

Elena Cristodoulidou este un nume cu rezonanță în spațiul cinematografic european. Din 1994 lucrează în și organizează diferite structuri responsabile cu buna desfășurare a industriei cinematografice atît în țara natală, Cipru, cît și la nivel comunitar european.

Enrico Vannucci este consultant, pentru scurt metraje, la Festivalul de Film de la Veneția și este membru al comitetului de organizare al ViaEmili@DocFest. Din 2009 a acoperit, în calitate de critic de film, festivalurile de gen din lume. Între 2010-2014 a fost directorul ”Ozu Film Festival”.

Gabriel Dettre este regizor, scenarist și producător care, după ce a trăit și a lucrat muți ani în New York, a hotărît să revină în Budapesta. Are în ”portofoliu” filme care au fost nominalizate la Oscar, precum și producții care au fost remarcate la prestigioase festivaluri din toată lumea.

Cristian Tudor Popescu este cincimea neaoșă a juriului BIFF 2016. profesor la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică, a publicat cărți despre evoluția artei a șaptea în România, a avut o longevivă emisiune tv, în care prezenta filmele pe care le alegea și, fără dubii, este o voce foarte distinctă pe ”platoul” cinematografiei românești.

BIFF

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura între 18 și 23 aprilie, la Institutul Francez (Cinema „Elvira Popescu”), si Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului).

Filmele vor avem cel mult 2 proiecții.

Biletele se pot achiziționa de la cinematografele partenere dar și online de pe eventbook.ro

Foto: BIFF – facebook

 

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.

26
/09
/22

Cea de-a VIII-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc în 23 septembrie 2022, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiator al acestei competiții prin care elevii sunt recompensați pentru creațiile lor literare.

23
/09
/22

Javier Bardem, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului, câștigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya și Bafta, revine pe marile ecrane din România în rolul principal din “Cel mai Tare Șef”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa. Filmul intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

22
/09
/22

Delta Bucureștiului, în regia Evei Pervolovici, va putea fi văzut de vineri, 23 septembrie, în cinematografele din București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului, Union), Arad (Cinema Arta), Bistrița (Cinema Dacia), Cluj (Cinema Arta, Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Timișoara (Cinema Timiș), însă urmează să fie programat și la Brașov, Bârlad și Sibiu.

21
/09
/22

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

21
/09
/22

În luna octombrie, la History Channel puteți urmări un documentar despre aurul dacilor, un nou sezon din emisiunea „Așii amanetului”, un film despre viciile pe care le împărtășim și o istorie a armelor.

19
/09
/22

Bazat pe cazul real al fostului șef francez al agenției antinarcotice, acuzat în 2017 de contrabandă cu droguri la scară largă, Ancheta unui scandal de stat / Enquête sur un scandale d'etat explorează o captivantă poveste despre corupție la cel mai înalt nivel și chestionează formele de discurs public în contextul traficului de droguri. Filmul lui Thierry de Peretti, cu Roschdy Zem, Pio Marmaï și Vincent Lindon este distribuit în cinematografe din 30 septembrie de Independența Film.

19
/09
/22

Iubirea, sub toate formele ei, este tema ediției cu numărul 17 a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 7 și 16 octombrie, o vom celebra în sălile de cinema din București, urmărind peste 340 de filme sosite din întreaga lume. Printre acestea, 48 de povești cu și despre iubire, vor fi prezentate sub umbrela Animate the Love – temă ilustrată în posterul ediției de artista ucraineană Oksana Kurmaz.