Sylvester Stallone, 71! Zece curiozități despre Stallone
https://www.ziarulmetropolis.ro/sylvester-stallone-69-cinci-lucruri-mai-putin-stiute-despre-parintele-lui-rocky/

„O dată în viaţă eşti obligat să te zbaţi pentru o şansă la nemurire. Dacă nu o faci, trăieşti degeaba” – Sylvester Stallone. Actorul născut în 1946, la New York, împlineşte astăzi 71 de ani. Stallone s-a lăsat de facultate ca să devină actor, dar rolurile s-au lăsat aşteptate. A obţinut câteva roluri în piese de „teatru de avangardă” şi a apărut chiar şi într-un film semi-erotic. Pentru a se întreţine, a lucrat ca ajutor de bucătar, vânzător de peşte şi uşier la un cinematograf. În anii ’80 a devenise unul din „cel mai bine plătiţi actori din istorie”.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2017

Rocky Balboa, popularul său personaj a luat viață într-o noapte din primăvara anului 1975, după vizionarea meciului de box dintre campionul Muhammad Ali și necunoscutul Chuck Wepner, cel care a reușit să reziste loviturilor lui Ali.  Chuck pierde prin decizia arbitrilor, dar reușește să-l trimită la podea pe campioncâștigând astfel admirația publicului.

Inspirat de acest meci, Stallone s-a încuiat într-o cameră timp de trei zile, în care a scris scenariul filmului. Mai mulți producători s-au arătat interesați de scenariu, dar Stallone a insistat că nu-l vinde decât cu condiția să joace el însuși în rolul principal.

Ofertele au crescut substanțial, de la câteva zeci de mii de dolari, la peste o sută de mii, producătorii dorind o vedetă consacrată ca Robert Redford, Burt Reynolds sau Ryan O’Neal în rolul principal. Deși nu mai avea în cont decât aproximativ 100 dolari, Stallone s-a ținut ferm pe poziție.

În cele din urmă, au căzut de acord că Stallone va interpreta rolul, cu condiția ca bugetul filmului să nu depășească un milion de dolari. „Rocky” a fost finalizat pentru aproximativ 1,1 milioane dolari și a devenit unul din cele mai mari succese de casă din toate timpurile, încasând aproape 120 de milioane dolari în Statele Unite și Canada și aproape 100 de milioane dolari în restul lumii.

Filmul a fost nominalizat la zece premii Oscar, din care a câștigat trei, între care și cel mai important, pentru cel mai bun film al anului. Sylvester a fost nominalizat ca cel mai bun actor și cel mai bun scenarist. Stallone este unul dintre cei patru oameni de film nominalizați la Oscar în același an ca actor și scenarist, ceilal\i trei fiind: Charlie Chaplin, Orson Welles, Woody Allen.

Al doilea personaj care l-a menținut pe Sylvester Stallone în topul celor mai bine plătiți actori din lume până la sfârșitul anilor ’90 a fost John Rambo, veteran al războiului din Vietnam.

CURIOZITĂȚI din viața lui Sylvester Stallone

Din cauza nepriceperii doctorului care a asistat la nașterea sa, Stallone s-a născut cu partea stângă a feţei paralizată. Nefericitul incident i-a afectat vorbirea, fapt ce făcea aproape imposibilă o viitoare carieră în actorie.

Când a venit în New York pentru a deveni actor, nimeni nu vroia să-l angajeze. La un moment dat, Stallone a dormit timp de trei săptămâni pe peronul autogării din New Jersey din cauza lipsei banilor.

Stallone mai avea în cont doar 106 dolari când proiectul său, “Rocky” (1976), a primit undă verde de la producă’torul Irvin Winkler.

Lucrurile au luat o întorsătură urâtă în momentul în care actorul a fost nevoit să-şi vândă câinele unui străin, cel mai loial companion, cu doar 25 de dolari. A fost momentul care l-a doborât.

Imediat ce a intrat în posesia banilor pentru „Rocky”, Stallone a cheltuit 15.000 de dolari pentru a da de urma câinelui său, care apare şi în film.

Nu-i place prenumele său şi de aceea se recomanda simplu, “Sly”

în 1988 i-a fost oferita suma de 4 milioane de dolari pentru a apărea intr-o reclama la bere, cu conditia să-şi tundă părul; când a refuzat, i s-a oferit un milion de dolari în plus, pentru a merge la frizer, dar răspunsul actorului a fost… nu.

Este un fan al filmelor de la Bollywood

A fost căsătorit de trei ori, cu Sasha Czack cu care are doi copii, cu Brigitte Nielsen, de care divortează în 1987 și cu Jennifer Flavin, alături de care are trei copii.

În timpul liber pictează pe pânză şi il consideră pe Leonardo Da Vinci eroul lui personal

Foto: Sylvester Stallone – cinemagia

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.